Pinda woksaus

Zelf woksaus maken is helemaal niet moeilijk. Neem deze pinda woksaus met sojasaus en verse gember: het is in een handomdraai klaar én je kunt het helemaal naar jouw smaak aanpassen. Hou je van wat pittiger? Voeg wat chilipeper toe. Of hak een extra teentje knoflook fijn en doe deze er bij.

Ingrediënten voor ongeveer 4 porties
1 tablespoon/15 ml. zonnebloemolie
1 teaspoon/5 ml. rijstazijn
3 tablespoons/45 ml. sojasaus
2 eetlepels pindakaas
1 eetlepel maple syrup
1 theelepel verse gember, geraspt
1 teentje knoflook, fijngehakt
scheut water, hoeveelheid naar smaak

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten met een garde. Verdun de saus met water tot het de gewenste dikte heeft. Gebruik vervolgens als woksaus in een wokgerecht met bijvoorbeeld wokgroenten en noodles.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Elise

    Hoi Suzanne,
    Bedankt voor het recept! We hebben hem gisteren gemaakt en hij was erg lekker! Alleen we hadden geen verse gember dus we hebben er gemberwortel, chillivlokken en wat water bij gedaan. Van mijn vriend mocht er wel meer saus in de pan dus misschien dat we de volgende keer wat meer maken 🙂

    11 november 2017 at 09:11
    • Reply Suzanne

      Wat fijn dat het in de smaak viel, dank je voor je leuke berichtje! 🙂

      11 november 2017 at 11:42

    reageer