Vegan in de supermarkt #23

In deze rubriek lees je welke vegan producten ik ben tegengekomen in de supermarkt en heb geprobeerd. Niet gesponsord, al lees je dan ook sowieso mijn eerlijke mening. Ik krijg steeds meer berichtjes van mensen die vertellen dat ze dit de leukste rubriek op de website vinden. Goed om te horen! Heb jij iets gespot in de supermarkt dat vegan is? Laat gerust je tips achter in de reacties! 

Naturli plantaardig gehakt en burgers

Dit nieuwe deel van vegan in de supermarkt begin ik met mijn favoriete nieuwe vegan product van 2019 tot nu toe: het plantaardige gehakt van het merk Naturli, dat sinds vorige week in het vleesvervangersschap bij Albert Heijn ligt. Wat een fantastisch product! Het gehakt ziet er bizar echt uit, zie de foto hieronder. Het heeft geen sterke geur en/of smaak waardoor het heel goed te verwerken is in allerlei gerechten. Het eerste dat ik voor me zag toen ik hoorde van dit nieuwe product waren gehaktballetjes voor in de groentesoep. Toen ik nog vegetariër was kocht ik wel eens een soortgelijk gehakt, maar deze was er tot nu toe nog niet in plantaardige variant. Ik heb er de balletjes voor in de soep mee gemaakt en ik vind ze zo lekker! Hoe ik ze heb gemaakt volgt nog met het recept voor de eenvoudige groentesoep die ik erbij maakte. Ik heb er ook een ‘broodje bal’ mee gemaakt, smullen! Het recept daarvan volgt ook nog. Er zijn ook burgers van dit merk, maar die ben ik nog niet tegengekomen.

Een schaal gehakt kost €3,69 voor 400 gram en de burgers zijn €2,79 voor een schaal met 200 gram en zijn beide verkrijgbaar bij de grotere filialen van Albert Heijn.

Veggy Friends vegan broodbeleg

Via Instagram kreeg ik deze foto doorgestuurd. Dit vegan broodbeleg is sinds kort verkrijgbaar bij Jumbo. Ik ben het zelf nog niet tegengekomen, maar lees goede berichten over vooral de salami!

Alpro more fruit appel kiwi

Deze nieuwe smaak appel kiwi van Alpro is gespot bij de Jumbo. Deze foto kreeg ik doorgestuurd via Instagram. Zo fijn die tips van jullie!

Jackfruit van Fairtrade Original

Deze jackfruit in blik ligt binnenkort, vanaf week 4 2019 om precies te zijn, in de schappen van Albert Heijn! Ik schreef er hier al eerder over.

Enrico hummus voor op brood

Dat is handig: hummus in potjes! Deze zijn veel langer houdbaar dan hummus uit de koeling. Ik kreeg deze doorgestuurd via Instagram, ze zijn verkrijgbaar bij Jumbo in 4 verschillende smaken en ze kosten € 1,49 voor een potje met 130 gram.

Maître Mathis vegan chocolade

Deze foto van vegan chocoladerepen van Maître Mathis met rijst kreeg ik ook doorgestuurd als tip. Deze zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn en kosten € 1,84 per stuk.

Jumbo gerookte tofu

Zo fijn: eindelijk kwam ik gerookte tofu tegen in de supermarkt! Voorheen kocht ik het altijd bij Ekoplaza, maar nu is het dus ook gewoon bij Jumbo verkrijgbaar. Gerookte tofu is steviger dan gewone tofu en het is zoals de naam al zegt gerookt. Ik vind het zelf heerlijk als vervanger voor rookworst in de erwtensoep, door pasta’s zoals deze of door salades. Een pakje met 200 gram kost € 1,69.

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de supermarkt. Lees hier alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

 • Reply Carla

  Dank je wel voor de tips.Ik moet duidelijk nog eens over de grens gaan winkelen.Gelukkig is dit maar minuten rijden.

  19 januari 2019 at 13:11
 • Reply Diny

  Ik vind het jammer dat er in heel veel vegetarisch vlees gluten zit ,dus ik heb niet zoveel keus.

  19 januari 2019 at 19:02
 • Reply Marie

  Ik ben echt super benieuwd naar het gehakt om balletjes te maken voor in de soep of voor de vol au vont die ik altijd maak. Ik ga deze week naar de Albert Heijn, en ga het dan zeker eens meenemen om uit te proberen!

  20 januari 2019 at 12:20
 • reageer