Vegan in de supermarkt #9

In deze rubriek lees je welke vegan producten ik ben tegengekomen in de supermarkt en heb geprobeerd. Niet gesponsord, al lees je dan ook sowieso mijn eerlijke mening. Ik krijg steeds meer berichtjes van mensen die vertellen dat ze dit de leukste rubriek op de website vinden. Goed om te horen! Heb jij iets gespot in de supermarkt dat vegan is? Laat gerust je tips achter in de reacties!

Pesto
Tot voor kort was de biologische pesto van het huismerk van Albert Heijn. Tot de samenstelling werd veranderd en het niet langer meer plantaardig was. Gelukkig beloofde Albert Heijn na veel reacties een vegan alternatief terug te plaatsen in de schappen en die is er nu: Costa Ligure Pesto Genovese. Een heel lekkere pesto! Voor een potje met 135 gram betaal je € 2,49.

Vegafit vegan producten
Het schap met vleesvervangers  heeft een flinke uitbreiding gekregen met maar liefst zes nieuwe plantaardige producten van het merk Vegafit.

Inmiddels heb ik er een aantal geprobeerd en ik ben erg enthousiast! Het lekkerste vind ik de cordon bleu: een heerlijke schnitzel met vegan kaas. Ook de vissticks zijn erg smakelijk, alleen lijken ze wat mij betreft niet echt op vissticks qua structuur of smaak: ik vond ze meer neigen naar kipnuggets wat dat betreft. Maar zeker de moeite waard om te proberen! De prijzen variëren van € 2,29 tot € 2,89 en ook erg fijn: de producten zijn vrij van palmolie!

Ooomega lijnzaaddrinks
Al een poosje in bij Albert Heijn verkrijgbaar, maar nu pas geprobeerd: de lijnzaaddrinks van Ooomega. Dit alternatief voor melk is bijzonder: het is de eerste 100% plantaardige drank op basis van lijnzaadolie. En het biedt als enige van alle plantaardige dranken alle voordelen van lijnzaadolie. Lijnzaadolie heeft de hoogste concentratie Omega 3 van alle plantaardige bronnen. Omega 3 heeft een gunstige invloed op het hart en vaatstelsel en draagt bij aan een goede cholesterol-spiegel. Er zijn drie drinks verkrijgbaar, onder ander bij Albert Heijn. Je kunt kiezen voor de original, de gezoete original en de macchiato met koffiesmaak. Eén glas (240 ml.) van deze drank is goed voor 60% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid Omega 3. Alle drie de varianten kosten € 2,89 per stuk voor een pak met 1 liter. Ik vind vooral de macchiato erg lekker! De andere twee zijn prima toepasbaar om, naast ze gewoon zo te drinken te verwerken in bijvoorbeeld een smoothie of pannenkoeken.

Holland & Barrett flapjacks
Geen supermarkt, maar wel een winkel waar in de meeste steden een filiaal van is: bij Holland & Barrett (voorheen de Tuinen) kun je heel lekkere flapjacks kopen. Dit zijn repen op basis van havermout. Enkele van deze flapjacks zijn geschikt voor vegans, dit staat op de voorkant duidelijk vermeld. Heel netjes! Ik probeerde de strawberry jam en de date & walnut. Beiden erg lekker en enorm vullend. Handig om in je tas te hebben bij geval van niks-voor-vegans-beschikbaar, want na zo’n reep kun je echt wel even vooruit! De repen kosten € 1,39 per stuk.

Mr. Tom peanuts
Deze repen kocht ik onlangs in Duitsland bij Kaufland, pure nostalgie uit mijn jeugd! Nu zijn ze ook verkrijgbaar bij Action voor maar € 0,96 voor een verpakking met 3 lekker pindarepen. Een koopje!

Dit artikel is onderdeel van de serie van vega naar vegan. Lees hieronder alle delen uit deze serie.

Vegan lekkers bij de koffie en thee - de lekkerste koek, taart en cake uit de winkel op een rij

Vegan lekkers bij de koffie en thee – de lekkerste koek, taart en cake uit de winkel op een rij

Van stroopwafels tot frambozentaart en van chocolate chip cookies tot karamel zeezout biscuits: ook als veganist kun je prima genieten van wat lekkers bij de koffie of thee. Er is meer verkrijgbaar in de supermarkt (en andere winkels) dan je zou denken! Ik zette de lekkerste opties voor je op ...
Vegan Danish pastry

Vegan Danish pastry

Deze vegan Danish pastry, oftewel Deens gebakjes, zijn om je vingers bij op te eten zo lekker. En ze zijn zo makkelijk om te maken! Ideaal voor iets lekkers bij de koffie voor (last minute) visite of bij trek in wat zoets. En je kunt volop variëren met wat je ...
Niet-vegan gerechten veganizen: mijn tips en trucs!

Niet-vegan gerechten veganizen: mijn tips en trucs!

Als je mij langer volgt weet je vast wel dat het liefste dat ik in de keuken doe is het veganizen van gerechten, oftewel een veganistische versie maken van een gerecht of snack dat dat van oorsprong niet is. Zo staan er inmiddels vele recepten hier op de website in ...
De VeganChallenge: zo bereid je je voor

De VeganChallenge: zo bereid je je voor

Op 1 oktober is het zover: dan gaat de VeganChallenge weer van start! Dit is een uitdaging waarbij je 30 dagen lang veganisme ontdekt. Je eet en drinkt daarbij geen melk, geen boter, geen kaas, geen eieren: geen enkel dierlijk product. Zelf deed ik twee keer mee voor ik de ...
Vegan: 10 ingrediënten die onmisbaar zijn in mijn keuken

Vegan: 10 ingrediënten die onmisbaar zijn in mijn keuken

Sinds ik de stap maakte van vegetariër en veganist zijn er een aantal producten die standaard in mijn keukenkastje te vinden zijn. In dit artikel laat ik je zien welke dat zijn, waar je ze voor kunt gebruiken en wat je er zoal mee maakt ...
Vegan FAQ #4: Kan sporen van bevatten, is het dan wel veganistisch?

Vegan FAQ #4: Kan sporen van bevatten, is het dan wel veganistisch?

Op sommige producten staat de waarschuwing dat het sporen van bijvoorbeeld melk, ei of schaaldieren kan bevatten. Ik krijg regelmatig de vraag of het dan nog wel veganistisch is. In dit artikel leg ik je uit waarom die waarschuwing op verpakkingen staat en hoe ik daar als veganist mee om ...
Koelkast tour

Koelkast tour

Maar wat heb je dan zoal in je koelkast liggen als veganist? Ik laat het je in dit artikel zien! ...
Je verjaardag vieren als vegan

Je verjaardag vieren als vegan

Deze maand vierden Fabien en ik onze verjaardag, hij was begin augustus jarig en ik morgen. Maar hoe doe je dat dan als vegan, je verjaardag (of een andere feestelijkheid) vieren? Haal je vlees in huis voor je gasten of zet je alleen vegan hapjes op tafel? Ik laat het ...
Ingrediënten onder de loep #3: liquid smoke

Ingrediënten onder de loep #3: liquid smoke

In deze serie ingrediënten onder de loep behandel ik steeds een ander ingrediënt dat veel wordt gebruikt in de veganistische keuken. In het eerste deel stonden edelgistvlokken centraal, in het tweede deel kala namak en nu is het tijd om liquid smoke in de spotlights te zetten.  ...
1 Jaar vegan: mijn favoriete food producten

1 Jaar vegan: mijn favoriete food producten

Een jaar geleden was ik me nu aan het voorbereiden op mijn tweede VeganChallenge: 30 dagen geen dierlijke producten. Ik had al eens eerder mee gedaan en at al regelmatig veganistisch, maar toch vond ik het nog lastig om voor sommige dingen een goede plantaardige vervanger te vinden. Die 1 ...
Aan het laden...
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer