Caramel pinda flapjacks met chocolade

Nieuwtje! Met trots kan ik jullie vertellen dat ik namens Wat eet je dan wel nu Ambassadeur ben geworden van Albert Heijn! Dat houdt in dat ik jullie in samenwerking met Albert Heijn maandelijks op de hoogte breng van nieuwe producten of bestaande klassiekers die de aandacht verdienen! Afgelopen week  ontving ik de eerste foodpost van AH: een mooi pakketje vol met chocolade uit de nieuwe lijn van Delicata. Niet alle soorten zijn vegan, maar een aantal wel zoals ik hier al eerder liet zien. Voor deze flapjacks gebruikte ik de UGANDA pure chocolade met maar liefst 80% cacao. Flapjacks zijn repen op basis van havermout. Deze versie lijkt een beetje op Snickers: met caramel en pinda’s en de flinke laag chocolade!

Ingrediënten
bodem
200 gram rauwe cashewnoten
200 gram havermout
4 eetlepels agavesiroop
caramel
250 gram medjool dadels
4 eetlepels pindakaas met stukjes noot
klein scheutje water
snufje zout
handje ongezouten pinda’s
chocolade laag
pure chocolade (hoe hoger het cacao gehalte hoe beter het voor je is)
kokosolie

Benodigdheden
keukenmachine
bakblik of ovenschaal van 20 cm. x 20cm.
bakpapier

Bereidingswijze
Haal de pitten uit de dadels en week ze een kwartiertje in heet water zodat ze wat zachter worden. Week de cashewnoten ook een kwartiertje in heet water. Meng de cashewnoten, havermout en agavesiroop in de keukenmachine fijn. Bekleed het bakblik of ovenschaal met bakpapier en stort het mengsel voor de bodem er in. Druk goed aan en zet in de vriezer. Maak de caramel door de dadels te mengen met de pindakaas, een klein scheutje water en een snufje zout. Smeer de caramel over de bodem en verdeel de pinda’s er over. Druk de pinda’s in de caramel met de bolle kant van een lepel en zet in de vriezer. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron en meng er wat kokosolie door. Giet de chocolade over de caramel en laat hard worden. Snij in vierkantjes of repen.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Mevrouw Marloes

    Wat gaaf zeg! Ben heel benieuwd naar die posts 🙂 En wat ziet dit er lekker uit. Qua uiterlijk doet het me denken aan de caramel shortcake.

    8 november 2017 at 09:25
  • Reply Daniëlle

    Hoe bewaar en serveer je het?Koelkast of vriezer? En hoelang houdbaar?

    11 april 2023 at 16:27
  • reageer