Indiase bloemkoolrijst met vega kipstukjes

Een heerlijk éénpansgerecht dat de dag erna nóg lekkerder smaakt wanneer alle kruiden volledig in de bloemkoolrijst zijn getrokken. 

Afdrukken

Indiase bloemkoolrijst met vega kipstukjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 200 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • 400 gram bloemkoolrijst *
  • olijfolie om te bakken
  • 1 teaspoon komijnzaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 teaspoon garam masala **
  • 1 teaspoon geraspte verse gember
  • 1/2 teaspoon kurkuma
  • 1/2 teaspoon zout
  • 1/4 teaspoon cayenne
  • bakje vega kipstukjes
  • 1 ui
  • 150 gram diepvrieserwten
  • 75 gram geraspte wortel
  • verse koriander

* dit kun je kant en klaar kopen in de supermarkt, of roosjes bloemkool fijnmalen in een keukenmachine
** dit is een Indiase kruidenmelange, die je kunt kopen in de supermarkt. Het bevat onder andere anijs, koriander en komijn.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Spreid de kikkererwten uit in een bakblik en bak in de oven tot ze beginnen te kleuren.
  • Breng op smaak met peper en zout. Verhit wat olijfolie in een wok of hapjespan.
  • Bak de komijnzaadjes voor 10 seconden en voeg dan de knoflook, garam masala, gember, kurkuma, zout en cayenne toe en bak al roerend voor 10 seconden.
  • Voeg de kipstukjes toe en bak deze een paar minuten tot ze beginnen te kleuren, voeg eventueel wat olie toe als het te droog is geworden.
  • Haal de kipstukjes uit de pan.
  • Voeg wat olijfolie toe en bak de ui, wortel en erwten voor 2 minuten. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak deze 4 minuten mee. Voeg de kipstukjes toe en roer alles goed door elkaar en bak nog een paar minuten. Schep de kikkererwten er door en serveer met verse koriander.

Bron recept

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Wes

    Wat een ontzettend lekker gerecht! Ik deed er nog wat babymais doorheen, en iedereen thuis heeft ervan gesmuld (inclusief die-hard vleeseters). Ik ga snel meer recepten maken van je blog!

    19 september 2018 at 20:23
    • Reply Suzanne

      Wat ontzettend leuk om te horen! 🙂

      19 september 2018 at 20:24

    reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star