Een heerlijk éénpansgerecht dat de dag erna nóg lekkerder smaakt wanneer alle kruiden volledig in de bloemkoolrijst zijn getrokken.
Indiase bloemkoolrijst met vega kipstukjes
Ingrediënten
Scale
- 200 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt
- 400 gram bloemkoolrijst *
- olijfolie om te bakken
- 1 teaspoon komijnzaadjes
- 1 teentje knoflook
- 1 teaspoon garam masala **
- 1 teaspoon geraspte verse gember
- 1/2 teaspoon kurkuma
- 1/2 teaspoon zout
- 1/4 teaspoon cayenne
- bakje vega kipstukjes
- 1 ui
- 150 gram diepvrieserwten
- 75 gram geraspte wortel
- verse koriander
* dit kun je kant en klaar kopen in de supermarkt, of roosjes bloemkool fijnmalen in een keukenmachine
** dit is een Indiase kruidenmelange, die je kunt kopen in de supermarkt. Het bevat onder andere anijs, koriander en komijn.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Spreid de kikkererwten uit in een bakblik en bak in de oven tot ze beginnen te kleuren.
- Breng op smaak met peper en zout. Verhit wat olijfolie in een wok of hapjespan.
- Bak de komijnzaadjes voor 10 seconden en voeg dan de knoflook, garam masala, gember, kurkuma, zout en cayenne toe en bak al roerend voor 10 seconden.
- Voeg de kipstukjes toe en bak deze een paar minuten tot ze beginnen te kleuren, voeg eventueel wat olie toe als het te droog is geworden.
- Haal de kipstukjes uit de pan.
- Voeg wat olijfolie toe en bak de ui, wortel en erwten voor 2 minuten. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak deze 4 minuten mee. Voeg de kipstukjes toe en roer alles goed door elkaar en bak nog een paar minuten. Schep de kikkererwten er door en serveer met verse koriander.
2 reacties
Wat een ontzettend lekker gerecht! Ik deed er nog wat babymais doorheen, en iedereen thuis heeft ervan gesmuld (inclusief die-hard vleeseters). Ik ga snel meer recepten maken van je blog!
19 september 2018 at 20:23Wat ontzettend leuk om te horen! 🙂
19 september 2018 at 20:24