Vegan in de supermarkt #22

In deze rubriek lees je welke vegan producten ik ben tegengekomen in de supermarkt en heb geprobeerd. Niet gesponsord, al lees je dan ook sowieso mijn eerlijke mening. Ik krijg steeds meer berichtjes van mensen die vertellen dat ze dit de leukste rubriek op de website vinden. Goed om te horen! Heb jij iets gespot in de supermarkt dat vegan is? Laat gerust je tips achter in de reacties!

Quorn vegan broodbeleg

Quorn heeft afgelopen week het assortiment uitgebreid met een aantal vega vleeswaren waarvan er 2 veganistisch zijn! Ik probeerde de plakjes kip en ham uit en maakte er recepten mee. Vooral van de ham ben ik fan! Lees hier het artikel. De Quorn Chicken Free Slices en Quorn Smokey Ham Free Slices kosten € 2,29 per pakje en zijn te koop bij Albert Heijn.

Kips vegan broodbeleg

Ook fabrikant Kips heeft het assortiment uitgebreid met vegan producten. Vier maar liefst: vegan paté, kleintje vega smeerworst, kleintje vega filet a l’americain en vegan snijworst. Alle producten kosten € 1,85 per stuk. Ik heb ze allemaal geprobeerd en ben enthousiast: vooral de paté is erg lekker.

Gigi ijs

Dit nieuwe ijs is vanaf nu te koop bij Jumbo. Ik heb de smaken Sunshine Yellow met mango, passievrucht en venkel geprobeerd en de Wild Pink met bieten, mango en pastinaak. Ik vind ze beiden verrassend lekker! Wel aan de dure kant voor € 4,99 per pot maar voor zo af en toe: erg lekker.

Alpro ijs

Niet helemaal nieuw, maar wel bij Albert Heijn. Dit ijs van Alpro was al langer verkrijgbaar bij andere supermarkten zoals PLUS. Ik heb inmiddels de chocolade hazelnoot geprobeerd die ik zelf niet bijzonder vind. Maar de almond salted caramel is echt heel erg lekker. Een pot met 500 ml. kost € 4,99 – € 5,49.

De Vegetarische Slager Naked Chickburgers

Deze nieuwe burgers van de Vegetarische Slager zijn ongepaneerd, vandaar de naam Naked. Ik proefde ze bij de lancering en vond ze meteen erg lekker. Ze smaken lekker op een broodje, in stukjes door een salade of zo bij de maaltijd. Verkrijgbaar bij Jumbo, Hoogvliet en DekaMarkt en een schaaltje met 2 stuks kost € 3,19.

Easy Peasy Hummus

Bij Albert Heijn kwam ik twee soorten hummus tegen van het merk Easy Peasy. Ze zijn erg fijn geprijsd en ik vind ze superlekker, vooral de spicy. Een bakje met 200 gram kost € 1,09.

Hak groenteschotels

Nieuw bij AH zijn deze zakken met groenteschotels voor bijvoorbeeld door de pasta of in een wrap. Natuurljk is vers altijd het beste (en lekkerst!) maar deze zijn wel handig om in huis te hebben én zijn ze lang niet zo ongezond als het imago dat dit soort producten heeft. Zonder e-nummers en geen toegevoegde suiker en hier staat zout als bijna laatste ingrediënt wat betekent dat er maar weinig van in zit. Van deze variant 0,47 gram per 100 gram. Voor een zak betaal je € 2,99. Er zijn 3 soorten: Italiaans, Mexicaans en Hollands.

Vegan kokosbrood met mango

De meeste soorten kokosbrood worden gemaakt met gelatine en zijn dus niet veganistisch. Dit nieuwe kokosbrood met mango is wel vegan en verkrijgbaar bij Albert Heijn. Een pakje met 200 gram kost € 1,89. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar heb er goede dingen over gelezen. Liever zelf maken? Kijk dan naar dit supermakkelijke recept!

AH Groene salade hazelnoot stoofpeer

Aan het kant en klare salade schap is een veganistische salade toegevoegd met hazelnoot en peer. De prijs is € 3,49.

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de supermarkt. Lees hier alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer