Nieuw: Quorn vegan deli broodbeleg + recepten

Goed nieuws! Vanaf vandaag is het vegan broodbeleg schap bij Albert Heijn uitgebreid met 2 soorten: Vegan Smokey Ham Free Slices en Vegan Chicken Free Slices. Ik probeerde ze alvast uit en maakte er 2 recepten mee! 

Quorn

Quorn is ‘s werelds grootste fabrikant van vleesvervangers. Quorn verkocht in Nederland voornamelijk vegetarische producten, maar vanaf nu zijn er dus twee veganistische producten toegevoegd aan het assortiment. En daar komen er binnenkort nog 2 bij! Quorn is druk bezig om aan de vraag naar veganistische producten te voldoen.

Gluten- en sojavrij

Dit broodbeleg is een gezonde keuze. Ze bevatten geen soja, geen gluten, zo min mogelijk zout en suiker en vol vezels en proteïne.

Mycoproteïne

Quorn heeft als missie om op een duurzame manier gezondere voeding te produceren. Om aan eiwit te komen wordt geen vee gebruikt maar een natuurlijke en voedzame fungi die gekweekt wordt in een soort gistingsproces. Het resultaat van dit innovatieve proces is een eiwitrijk deeg met de naam mycoproteïne. Deze mycoproteïne wordt gebruik om heerlijke producten te maken die rijk zijn aan eiwitten en vezels, maar weinig verzadigd vet bevatten en cholesterolvrij zijn.

Duurzaam

Voor de productie van mycoproteïne wordt minder landbouwgrond en water gebruikt dan voor dierlijke eiwitten en heeft daarom een tot 90% kleinere koolstofvoetafdruk. Beter voor ons én voor onze aarde! Daarnaast werkt Quorn er hard aan om de verpakkingen recyclebaar te maken. Er wordt scherp gekeken naar manieren om zo min mogelijk verpakking te hoeven gebruiken. Het karton dat wordt gebruikt is gerecycled en afkomstig van goedgekeurde, gecontroleerde en duurzame herkomst. Lees hier wat Quorn allemaal nog meer doet om zo duurzaam mogelijk te zijn.

Twee soorten vegan broodbeleg

Het assortiment van Quorn is bij Albert Heijn vanaf nu uitgebreid met Vegan Smokey Ham Free Slices en Vegan Chicken Free Slices. De verkoopprijs is € 2,29. Ik ben erg enthousiast over deze twee nieuwe producten. De Vegan Chicken Free Slices zijn wat neutraler van smaak en mijn favoriet van de twee zijn de Vegan Smokey Ham Free Slices. Deze hebben een lekkere rokerige smaak en komt dicht in de buurt zoals ik me ham herinner van lang geleden. De plakjes smaken heerlijk op de boterham of cracker, maar je kunt er natuurlijk meer mee. Hieronder zie je een aantal ideetjes en recepten om te laten zien wat je er zoal mee kunt maken.

Quorn Vegan Smokey Ham Free Slices: tosti

Waar dacht ik als allereerste aan toen ik over deze nieuwe vegan plakjes ham hoorde? Een tosti natuurlijk! Lekker met vegan kaas, bijvoorbeeld plakjes Violife die je ook bij Albert Heijn kunt kopen. Smelt niet heel goed, maar smaakt wel erg lekker.

Variatietip: ook lekker met een laagje vegan pesto en plakjes tomaat erbij.

Quorn Vegan Smokey Ham Free Slices: ham-kaas croissant

Wat ook heel lekker is om er mee te maken is een ham-kaas croissant. Je kunt hiervoor plakjes of geraspte vegan kaas gebruiken. Even een paar minuutjes in de oven tot de kaas gesmolten is en klaar!

Vegan Smokey Ham Free Slices: witlof met ‘ham en kaas’ uit de oven

Afdrukken

Snelle versie met plakjes kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Voorbereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 25
  • Genoeg voor: 4 1x

Ingrediënten

Scale
  • 8 stronken witlof
  • 8 plakjes Quorn Vegan Smokey Ham Free Slices
  • 8 plakjes plakjes vegan kaas
  • beetje plantaardige boter om in te vetten

Bereidingswijze

  • Snij de onderkant van de stronken witlof. Kook ze in een pan water met een klein beetje zout in 5 minuten beetgaar.
  • Vet de ovenschaal in met een klein beetje plantaardige boter en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat de witlof uitlekken.
  • Wikkel iedere stronk witlof in een plakje ham en kaas en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
  • Bak de witlof in ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Lekker met gekookte of gebakken aardappels.

Heb je meer tijd? Probeer dan de versie witlof met ‘ham en kaas’ uit de oven met een zelfgemaakte kaassaus.

Afdrukken

Versie met zelfgemaakte kaassaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Voorbereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 25
  • Genoeg voor: 2 1x

Ingrediënten

Scale
  • 6 stronken witlof
  • 6 plakjes Quorn Vegan Smokey Ham Free Slices
  • beetje plantaardige boter om in te vetten
  • 25 gram plantaardige boter
  • 30 gram tarwebloem
  • 300 ml. ongezoete sojamelk of plantaardige melk naar keuze
  • 75 gram geraspte Violife mozzarella, verkrijgbaar bij Albert Heijn
  • flinke snuf kurkuma, voor een gele kleur
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

  • Snij de onderkant van de stronken witlof. Kook ze in een pan water met een klein beetje zout in 5 minuten beetgaar.
  • Vet de ovenschaal in met een klein beetje plantaardige boter en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat de witlof uitlekken.
  • Wikkel iedere stronk witlof in een plakje ham en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
  • Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe en meng met een garde.
  • Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf goed roeren tot je een gladde saus hebt.
  • Voeg de geraspte mozzarella toe en roer met een houten lepel tot de kaas gesmolten is.
  • Roer de kurkuma er door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Schenk de kaassaus over de witlof en zet ongeveer 15 minuten in de oven tot de kaas begint te kleuren.

Vegan Chicken Free Slices: club sandwich met pestosaus

Afdrukken

Club sandwich met pestosaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De Vegan Chicken Free Slices zijn heel geschikt om een lekkere club sandwich mee te maken.

  • Auteur: Suzanne
  • Voorbereidingstijd: 5
  • Totale tijd: 5 minuten
  • Genoeg voor: 1 1x

Ingrediënten

Scale
  • 3 sneetjes volkoren casino brood
  • 2 plakjes Quorn Vegan Chicken Free Slices
  • 3 theelepels vegan pesto, zie notities onderaan
  • 1 theelepel plantaardige yoghurt
  • handje rucola
  • plakjes tomaat
  • halve avocado, in plakjes gesneden
  • olijven, optioneel als garnering

Bereidingswijze

  • Rooster het brood.
  • Meng de pesto met de yoghurt en smeer dit op 2 van de geroosterde boterhammen.
  • Beleg 1 boterham met rucola, een plakje Quorn Vegan Chicken Free Slices en tomaat en leg er een tweede boterham op.
  • Beleg die met nog een plakje Quorn Vegan Chicken Free Slices en avocado en dek af met een derde geroosterde boterham.
  • Snij doormidden, steek in beide helften een prikker olijfjes er aan en serveer.

Notities

  • Vegan pesto kun je makkelijk zelf maken, kijk bijvoorbeeld naar dit lekkere recept. Je kunt het ook kant en klaar kopen zoals van het merk Costa Ligure merk bij Albert Heijn.

Dit artikel is in samenwerking met Quorn tot stand gekomen.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer