Laatst zag ik in een oude aflevering van Klokhuis hoe je een aardappel omtovert tot krokante chips in de magnetron. Ik probeerde het uit en stond versteld: krokante chips die ook écht heel erg lekker zijn! Ik probeerde na zoete aardappel, wat ook werkt de paarse truffelaardappel. Ook hiermee is het gelukt om heel lekkere crispy chips te maken.
Paarse chips uit de magnetron (geen olie!)
- Voorbereidingstijd: 5
- Kooktijd: 5
- Totale tijd: 10 minuten
- Genoeg voor: 1
Ingrediënten
- truffelaardappel
- zout
Bereidingswijze
- Snij de aardappel in zo dun mogelijke plakjes.
- Leg de plakjes in een bakje water zodat het zetmeel er af weekt.
- Leg de plakjes op een schone theedoek en dep droog.
- Leg de plakjes naast elkaar op bakpapier op een bord en bestrooi met zout en/of kruiden.
- Zet 2,5 minuut in de magnetron op 600 watt.
- Draai de plakjes om en zet nogmaals in de magnetron voor ongeveer 2 tot 2,5 minuut. Iedere magnetron is weer anders, dus hou het goed in de gaten.
Notities
Ik gebruikte de AH Excellent Truffelaardappelen.
Trefwoorden: chips, magnetron chips, aardappel, truffelaardappel
geen reacties