Afdrukken

Versie met zelfgemaakte kaassaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 6 stronken witlof
  • 6 plakjes Quorn Vegan Smokey Ham Free Slices
  • beetje plantaardige boter om in te vetten
  • 25 gram plantaardige boter
  • 30 gram tarwebloem
  • 300 ml. ongezoete sojamelk of plantaardige melk naar keuze
  • 75 gram geraspte Violife mozzarella, verkrijgbaar bij Albert Heijn
  • flinke snuf kurkuma, voor een gele kleur
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

  • Snij de onderkant van de stronken witlof. Kook ze in een pan water met een klein beetje zout in 5 minuten beetgaar.
  • Vet de ovenschaal in met een klein beetje plantaardige boter en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat de witlof uitlekken.
  • Wikkel iedere stronk witlof in een plakje ham en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
  • Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe en meng met een garde.
  • Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf goed roeren tot je een gladde saus hebt.
  • Voeg de geraspte mozzarella toe en roer met een houten lepel tot de kaas gesmolten is.
  • Roer de kurkuma er door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Schenk de kaassaus over de witlof en zet ongeveer 15 minuten in de oven tot de kaas begint te kleuren.