Vegan in de supermarkt #14

In deze rubriek lees je welke vegan producten ik ben tegengekomen in de supermarkt en heb geprobeerd. Niet gesponsord, al lees je dan ook sowieso mijn eerlijke mening. Ik krijg steeds meer berichtjes van mensen die vertellen dat ze dit de leukste rubriek op de website vinden. Goed om te horen! Heb jij iets gespot in de supermarkt dat vegan is? Laat gerust je tips achter in de reacties!

Vegan Cornetto’s

Eindelijk, deze klassieker is er nu ook in een veganistische versie! Ook zijn deze Cornetto ijsjes glutenvrij. Het was even zoeken in de supermarkt: ze staan bij ‘mijn’ Albert Heijn namelijk niet bij het gewone ijs, maar in het glutenvrije schap. Een doos met 4 stuks kost € 2,89 en is verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Solero perzik

Nog meer vegan ijs! Deze nieuwe Solero ijsjes zijn helemaal vegan en hartstikke lekker: ze hebben een zachte kern met pezik vulling. Voor een doos met 5 stuks betaal je € 3,59.

AH Foccacia gegrilde groenten

Dit broodje is verkrijgbaar op de broodafdeling van Albert Heijn. Ik vind ‘m heel erg lekker, vooral na een paar minuutjes in de oven! De prijs is € 1,89 per stuk.

Magioni bruchetta twisters

Nog een nieuw broodje op de broodafdeling van Albert Heijn: de Twisters van Magioni, je weet wel: van die lekkere pizzabodems op basis van groenten. Ik vind ook deze bruchetta twister erg lekker. Dat er bloemkool in zit, proef je totaal niet terug. Even in de oven en smullen, al kan ‘ie ook prima koud. Het broodje kost € 1,69 en is verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Plantaardige boter en margarine

Het boter en margarine schap is onlangs fors uitgebreid met plantaardige varianten.

Teveel om allemaal uit te proberen, dus hield ik het er nu bij één. De duurste, maar wel zonder palmolie. Het merk heet Flora en de boter is gemaakt van shea-olie, kokosolie en amandelpasta. Het smeert zo uit de koelkast prima uit en ik merk eigenlijk geen enkel verschil met niet-plantaardige boter. Het is wat duurder, maar wat dit betreft het waard. Ook verkrijgbaar in gezouten versie en een kuip met 225 gram kost € 2,39.

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de supermarkt. Lees hier alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Lazy Bird

  Fantastisch hoe het vegan aanbod dag na dag uitbreidt he!

  15 maart 2018 at 15:10
 • Reply Amavel

  Leuk maar let wel op! sommige dingen zijn heel vet!

  23 maart 2018 at 12:41
 • reageer