Vegan in de supermarkt #33

In deze rubriek lees je welke vegan producten ik ben tegengekomen in de supermarkt en heb geprobeerd. Niet gesponsord, al lees je dan ook sowieso mijn eerlijke mening. Ik krijg steeds meer berichtjes van mensen die vertellen dat ze dit de leukste rubriek op de website vinden. Goed om te horen! Heb jij iets gespot in de supermarkt dat vegan is? Laat gerust je tips achter in de reacties!

Albert Heijn kaneelbroodje

Wat een heerlijke ontdekking: kaneelbroodjes van de broodafdeling van Albert Heijn! Ik werd hierover door een volger getipt op Instagram. Deze dame had ook bij AH nagevraagd of de e-nummers E471 en E472e van plantaardige afkomst zijn, wat gelukkig werd bevestigd. De kaneelbroodjes worden per stuk verkocht en kosten € 0,62.

Dr. Oetker Ristorante pizza rossa vegetale

Ze zouden zo’n beetje nu ongeveer in de schappen moeten liggen bij AH op de diepvriesafdeling: deze eerste vegan pizza van Dr. Oetker! Ik mocht ‘m onlangs al proeven. Ik had er geen hoge verwachtingen van, maar de smaak en krokante bodem verbaasden me in positief opzicht! Op social media kwam veel kritiek over het ontbreken van vegan kaas, maar ik vind dit zelf geen probleem. Vaak is vegan kaas op een pizza niet erg lekker en bovendien kun je dit zelf natuurlijk ook toevoegen. Zo strooide ik er wat Parmezaanse Baas over: smaakte prima!

De pizza is vanaf half oktober verkrijgbaar bij Albert Heijn, de prijs is nog niet bekend.

Alpro 360 ijs

Van Apro zijn er nieuwe soorten ijs verschenen in de smaken caramel macchiato en passion mango. Dit veganistische ijs bevat 360 calorieën per pot en is gemaakt zonder zoetstoffen. Verkrijgbaar bij grotere filialen van Jumbo voor € 5,49.

Quorn vegan producten

Quorn heeft 3 nieuwe veganistische producten bij Albert Heijn: Fish-free fillets (€3,49), fish-free sticks (€ 3,29) en supreme vegan burgers (€ 3,89).

AH krachtige light jus

Bij AH zijn er een nieuwe soort jus in poedervorm verschenen. Hier hoef je alleen gekookt water aan toe te voegen! Een doosje met 5 zakjes kost € 0,75.

Remia Mayolijn knijpfles

Remia Mayolijn was al langer verkrijgbaar in glazen pot en nu ook in knijpfles. Je betaalt voor een fles met inhoud van 500 ml. € 1,59.

Jumbo kersen kruimeltaart

Bij Jumbo is er in het gebak dat je van te voren kunt bestellen een vegan optie bij gekomen: de kersen kruimeltaart. Deze is goed voor 6 personen en kost € 6,00. Klik hier om de taart te bekijken en/of te bestellen!

Bonduelle oven groenten en wortelrijst

Van Bonduelle zijn er handige zakken ovengroenten gelanceerd:

 • bloemkool, romanesco, champignons en pareluitjes
 • zoete aardappel, pastinaak en pareluitjes
 • pompoen, cherrytomaat en knolselderij

Deze zijn verkrijgbaar bij de meeste supermarkten met als richtprijs € 1,99 per zak met inhoud van 400 gram.

Ook is er van Bonduelle diepvries wortelrijst verschenen. Al eerder verscheen er broccoli- en bloemkoolrijst. De wortelrijst is verkrijgbaar bij de meeste supermarkten met als richtprijs € 1,99 per zak met inhoud van 400 gram.

Remia basissauzen bruin en wit

Van Remia zijn er 2 basissauzen verschenen. Je kunt deze als basissaus gebruiken voor bijvoorbeeld pastasaus of een stroganoffsaus. Deze is verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en kost € 1,79 voor een bakje met inhoud van 265 ml. Handig!

Garden Gourmet Incredible gehakt

Van Garden Gourmet is er plantaardig gehakt verschenen. Met dit gehakt kun je bijvoorbeeld gehaktballen en soepballetjes draaien. Eerder maakte ik dat met het gehakt van Naturli, ik heb het nog niet geprobeerd maar verwacht dat je met dit gehakt dezelfde resultaten zult krijgen. Wat dacht je van:

vegan gehaktballen uit de airfryer

vegan berenklauw uit de airfryer

groentensoep met vega ballen

vegan broodje bal

Het gehakt van Garden Gourmet is onder andere bij Albert Heijn verkrijgbaar voor € 3,49 voor een schaal met 200 gram.

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de supermarkt. Lees hier alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

6 reacties

 • Reply Jeroen en Wanda

  Wat een super rubriek is dit! Wij zijn vegan en van de meeste producten weten we het nu wel, maar fijn dat er nu meer opties bij komen! Vegan power!

  19 oktober 2019 at 12:56
 • Reply Ray

  Leuk opgezet en prima informatie

  19 oktober 2019 at 17:31
 • Reply Claudia Beekhuizen

  Ik vind het lastig, waar kreeg je de grens? Bij ons betekent de zin op het etiket “Kan sporen bevatten van melk, ei” dat ik het niet koop. Bij de meeste producten die ik hier zie, staat dat er wel op helaas voor mij…

  27 oktober 2019 at 16:46
 • Reply I.

  Ben je ook kritisch tegenover al die vegan vervangers? Het zijn bewerkte producten die veel zout en andere toevoegingen bevatten… Telkens snap ik niet waarom je een vervanging voor vlees producten zoekt: ik ben zekf vegetarier en ik begin te walgen van al die worsten, burgers, nepgehakt…mvg

  27 oktober 2019 at 18:28
  • Reply Suzanne

   Dat is voor iedereen weer anders 🙂 voor mij geldt dat ik niet ben gestopt met het eten van dierlijke producten omdat ik ze vies vind, integendeel. Daarom zoek ik naar vervangers die de smaak en textuur het meeste benaderen. Gelukkig zijn er vele alternatieven en kun je ook vervangers zelf maken!

   30 oktober 2019 at 18:17

  reageer