Vegan gehaktballen uit de airfryer

Ja, je hebt het vast door: ik heb de airfryer helemaal ontdekt! Ik vroeg me af hoe het zou uitpakken wanneer ik er vegan gehaktballen in zou maken. Zonder laag boter in de pan en zonder olie. Okay, alleen een beetje kokosolie aan de buitenkant maar ik denk dat het ook prima zonder had gekund. Ik stond versteld: dit is wat mij betreft dé manier om een lekkere stevige vegan gehaktbal te maken!

Geen airfryer?

Mocht je nu geen airfryer hebben dan kun je de gehaktballen natuurlijk ook op een andere manier gebruiken, zoals ik eerder deed op de ouderwetse manier in de koekenpan. Het resultaat is echter heel anders, vooral van structuur. Beiden smaken prima, maar deze gehaktballen uit de airfryer zijn veel steviger en vallen niet snel uit elkaar.

Gehakt van Naturli

Belangrijk is wel dat je het plantaardige gehakt van Naturli gebruikt. Dit is sinds kort verkrijgbaar in Nederland en echt geweldig om dus bijvoorbeeld gehaktballen mee te maken. Ik maakte er eerder ook al soepballetjes mee. Je kunt dit gehakt kopen bij Albert Heijn.

 

Afdrukken

Skinny vegan gehaktballen uit de airfryer

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 400 gram plantaardig gehakt van Naturli
  • ui, gesnipperd (hoeveelheid naar smaak)
  • scheut sojasaus
  • peper
  • (kokos)olie

Bereidingswijze

  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
  • Snipper de ui fijn.
  • Meng de ui met het gehakt en sojasaus en breng op smaak met peper.
  • Draai ballen van het gehakt.
  • Vet de gehaktballen lichtjes in met wat (kokos)olie met behulp van een bakkwastje.
  • Leg een stuk bakpapier onderin het mandje van de airfryer en bak ongeveer 4 gehaktballen per keer.
  • Bak de gehaktballen gaar in ongeveer 15 minuten.

Trefwoorden: vegan, veganistisch, vegetarisch, vega, gehakt, airfryer, Naturli, gehaktballen, gehaktbal

Je kunt ook heel lekkere vegan berenklauwen maken met het gehakt in de airfryer! Kijk hier voor het recept.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Victoria

    Ze zien er super lekker uit! Ik ga straks meteen even naar de AH om toch eens dit gehakt te halen 🙂

    3 april 2019 at 08:49
  • Reply Sandra

    Zou het bij gebrek aan een airfryer ook in de heteluchtoven kunnen?

    29 juli 2019 at 18:42
  • reageer