Vegan quiche met broccoli

Deze quiche is heerlijk en eenvoudig om te maken en ideaal om restjes groenten door te verwerken.

Afdrukken

Vegan quiche met broccoli

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 1 rol taartdeeg
  • olie, om in te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 150 gram champignons, in kleine stukjes
  • 150 gram courgette, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels edelgistvlokken, zie notities
  • 2 theelepels kala namak, zie notities
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 blok tofu
  • theelepel kurkuma
  • 1/2 blok Violife vegan Griekse kaas, in kleine blokjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het taartdeeg uit en leg samen met het bakpapier wat er onder ligt in de quichevorm en druk goed aan. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
  • Kook de broccoli kort in een pan water.
  • Verhit wat olie in een hapjes- of koekenpan en bak de ui enkele minuten.
  • Voeg de champignons en courgette toe en bak enkele minuten mee.
  • Voeg de knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak mee.
  • Roer de edelgistvlokken en kala namak erdoor en bak nog een minuutje.
  • Meng de tofu tot een glad mengsel in een blender of keukenmachine.
  • Giet de broccoli af.
  • Voeg het tofu mengsel en de broccoli toe een de rest van de groenten en meng met 1 theelepel kurkuma.
  • Voeg dan de blokjes Griekse kaas toe en meng er door.
  • Verdeel het mengsel over de taartbodem.
  • Bak de quiche 30 minuten in de oven.

Notities

  • Edelgistvlokken zorgen voor een geur en smaak die lijkt op kaas. Lees er hier meer over.
  • Kala namak geeft gerechten een geur en smaak die op ei lijkt. Lees er hier meer over.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star