Deze quiche is heerlijk en eenvoudig om te maken en ideaal om restjes groenten door te verwerken.
Vegan quiche met broccoli
Ingrediënten
Scale
- 1 rol taartdeeg
- olie, om in te bakken
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 150 gram broccoli, in kleine roosjes
- 150 gram champignons, in kleine stukjes
- 150 gram courgette, in kleine blokjes
- 2 eetlepels edelgistvlokken, zie notities
- 2 theelepels kala namak, zie notities
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 blok tofu
- theelepel kurkuma
- 1/2 blok Violife vegan Griekse kaas, in kleine blokjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het taartdeeg uit en leg samen met het bakpapier wat er onder ligt in de quichevorm en druk goed aan. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
- Kook de broccoli kort in een pan water.
- Verhit wat olie in een hapjes- of koekenpan en bak de ui enkele minuten.
- Voeg de champignons en courgette toe en bak enkele minuten mee.
- Voeg de knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak mee.
- Roer de edelgistvlokken en kala namak erdoor en bak nog een minuutje.
- Meng de tofu tot een glad mengsel in een blender of keukenmachine.
- Giet de broccoli af.
- Voeg het tofu mengsel en de broccoli toe een de rest van de groenten en meng met 1 theelepel kurkuma.
- Voeg dan de blokjes Griekse kaas toe en meng er door.
- Verdeel het mengsel over de taartbodem.
- Bak de quiche 30 minuten in de oven.
geen reacties