1/2 blok Violife vegan Griekse kaas, in kleine blokjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het taartdeeg uit en leg samen met het bakpapier wat er onder ligt in de quichevorm en druk goed aan. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
Kook de broccoli kort in een pan water.
Verhit wat olie in een hapjes- of koekenpan en bak de ui enkele minuten.
Voeg de champignons en courgette toe en bak enkele minuten mee.
Voeg de knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak mee.
Roer de edelgistvlokken en kala namak erdoor en bak nog een minuutje.
Meng de tofu tot een glad mengsel in een blender of keukenmachine.
Giet de broccoli af.
Voeg het tofu mengsel en de broccoli toe een de rest van de groenten en meng met 1 theelepel kurkuma.
Voeg dan de blokjes Griekse kaas toe en meng er door.
Verdeel het mengsel over de taartbodem.
Bak de quiche 30 minuten in de oven.
Notities
Edelgistvlokken zorgen voor een geur en smaak die lijkt op kaas. Lees er hier meer over.
Kala namak geeft gerechten een geur en smaak die op ei lijkt. Lees er hier meer over.