Wrap met hummus en geroosterde bloemkool

Deze wrap is ideaal om mee te nemen naar school of werk, want koud smaakt ‘ie ook erg lekker! 

Ingrediënten
wraps *
hummus
edelgistvlokken **
bloemkool
olijfolie
gemalen komijn
gerookte paprikapoeder
komkommer, in dunne reepjes gesneden
sla, zoals botersla

* ik gebruikte wortelwraps die je kunt vinden bij de koelverse pasta’s in het koelschap in de supermarkt, maar je kunt natuurlijk ook voor gewone wraps kiezen
** ik krijg regelmatig de vraag wat dit is en waar je het kunt kopen. Edelgistvlokken hebben een hartige smaak die op kaas lijkt en is daardoor heel goed toepasbaar in de vega(n) keuken! Je kunt edelgistvlokken kopen bij winkels als EkoPlaza maar ook bij sommige supermarkten zoals bij Albert Heijn van het merk Bio Today.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de bloemkool in kleine roosjes en doe ze in een bakblik. Besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met komijn en paprikapoeder en meng. Bak de bloemkoolroosjes voor een minuut of 10 in de oven tot ze beginnen te kleuren. Smeer een laagje hummus op een wrap. Bestrooi met edelgistvlokken en beleg met de bloemkool, komkommer en sla. Vouw de wrap aan de zijkanten naar binnen en rol op en snij eventueel doormidden.

Nog meer lekkere beleg ideetjes?

Rijstwafel met amandelpasta, aardbei en kokos

Rijstwafel met amandelpasta, aardbei en kokos

Rijstwafels saai? Welnee! Je moet ze alleen wel lekker beleggen. Wat dacht je van deze fruitige wafel belegd met amandelpasta (of andere notenpasta), verse aardbei en gedroogde kokos? Superlekker! ...
Lees verder
Toast met avocado en tahin

Toast met avocado en tahin

Een heerlijke getoaste boterham met tahin, avocado en geroosterde kikkererwten ...
Lees verder
Broodje boerenkoolburger

Broodje boerenkoolburger

Sofine en Jumbo hebben een heel bijzonder product ontwikkeld: de Boerenkoolburger. Deze 100% plantaardige burger zit boordevol boerenkool, zoete aardappel en tofu. De burger is exclusief verkrijgbaar bij Jumbo en heeft een laag zoutgehalte, bevat  krachtige eiwitten en gezonde vezels. De smaakvolle burger is geheel ontwikkeld volgens de richtlijnen van ...
Lees verder
Genieten met Leerdammer

Genieten met Leerdammer

Dit artikel bevat vegetarische producten. Alle producten die geplaatst zijn na 1 april 2017 zijn 100% vegan.  De dagen worden langer, hier en daar kun je het aan de natuur zien: de lente komt weer in zicht! Ik vind het heerlijk om een wandeling te maken door de stad en ...
Lees verder
Rijstwafel met tahin en frambozen

Rijstwafel met tahin en frambozen

Heerlijk snack ideetje voor bij de thee of koffie: een rijstwafel met tahin (sesampasta) en getopt met frambozen, cacao nibs en kokos. Party in your mouth! ...
Lees verder
Vega broodje kip-kerrie op 2 manieren

Vega broodje kip-kerrie op 2 manieren

Tegenwoordig hoef je als vegan vrijwel echt niets meer te missen wat vlees betreft. Met vega kipstukjes kun je ook alle kanten op: zo bedacht ik me ineens dat een broodje kip-kerrie ook heel goed na te maken is!  ...
Lees verder
Bietentortilla met hummus en tempeh bacon

Bietentortilla met hummus en tempeh bacon

Ik had ze al vaker zien liggen in het koelschap in de supermarkt en steeds dacht ik: binnenkort eens iets lekkers verzinnen om hierbij te maken. En steeds vergat ik het, of het kwam er niet van. Terwijl ik er zo benieuwd naar was: tortilla wraps van No Fairytales gemaakt ...
Lees verder
Broodje vega pulled jackfruit pork

Broodje vega pulled jackfruit pork

Deze uitvinding zag ik al vele malen voorbij komen op blogs en Pinterest. Zo nieuwsgierig naar! Het blik jackfruit, de ster van dit gerecht stond al een tijdje geduldig in de kast. Gisteren kwam het er dan eindelijk van: vega pulled pork! ...
Lees verder
Paddenstoelen met knoflook op brood

Paddenstoelen met knoflook op brood

Ultiem comfort food: gebakken paddenstoelen en champignons met room en peterselie op brood. Simpel, maar so good! Lekker als lunch of met een kop soep als maaltijd ...
Lees verder
Vegan banh mi

Vegan banh mi

Een tijd geleden at ik voor het eerst een banh mi: een Vietnamees stokbroodje belegd met vlees, ingelegde groenten, koriander en een Vietnamese dressing. Uiteraard was mijn versie vegetarisch. Ik was meteen om: wat onwijs lekker, al die smaken bij elkaar! Ik wilde hier zelf een vegan versie van maken ...
Lees verder

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer