Deze wrap is ideaal om mee te nemen naar school of werk, want koud smaakt ‘ie ook erg lekker!
Ingrediënten
wraps *
hummus
edelgistvlokken **
bloemkool
olijfolie
gemalen komijn
gerookte paprikapoeder
komkommer, in dunne reepjes gesneden
sla, zoals botersla
* ik gebruikte wortelwraps die je kunt vinden bij de koelverse pasta’s in het koelschap in de supermarkt, maar je kunt natuurlijk ook voor gewone wraps kiezen
** ik krijg regelmatig de vraag wat dit is en waar je het kunt kopen. Edelgistvlokken hebben een hartige smaak die op kaas lijkt en is daardoor heel goed toepasbaar in de vega(n) keuken! Je kunt edelgistvlokken kopen bij winkels als EkoPlaza maar ook bij sommige supermarkten zoals bij Albert Heijn van het merk Bio Today.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de bloemkool in kleine roosjes en doe ze in een bakblik. Besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met komijn en paprikapoeder en meng. Bak de bloemkoolroosjes voor een minuut of 10 in de oven tot ze beginnen te kleuren. Smeer een laagje hummus op een wrap. Bestrooi met edelgistvlokken en beleg met de bloemkool, komkommer en sla. Vouw de wrap aan de zijkanten naar binnen en rol op en snij eventueel doormidden.
Als ik één ding heb geleerd in het jaar dat ik nu veganistisch leef, is het wel dat voor zo'n beetje ieder gerecht wel een vegan versie te maken is. Tonijn is er zo één. Al eerder maakte ik versies met kikkererwten en watermeloen, nu een variant op basis van ...
Dit recept vond ik onlangs op de website van Albert Heijn. Ideaal voor wanneer je weinig tijd (of zin) hebt om te koken, maar toch iets lekkers op tafel wil zetten. Kom soep erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Of snij dit platbrood in stukjes voor bij de borrel! ...
Woah, dit was smullen! Serieus één van de lekkerste vega burgers die ik tot nu toe heb gegeten. Heel lekker met een plakje vegan kaas dat er een beetje op smelt. ...
Wat een zalig broodje: Turks brood gevuld met scrambled tofu, hummus en allerlei groente! In dit artikel laat ik je zien hoe je een versie kunt maken van scrambled tofu die wat mij betreft het dichtste bij de versie met eieren komt. ...
Kokosbrood, dat was lang geleden! Nou ja, een poosje terug kocht ik een pakje plantaardig kokosbrood bij de biosuper. Want vrijwel al het kokosbrood dat je in de gemiddelde supermarkt kunt kopen bevat gelatine en/of honing: niet vegan dus! Het plantaardige kokosbrood stelde me teleur, ik liet 'm hier zien ...
Wat een ontdekking: geroosterd roggebrood! Ik vind het op die manier veel lekkerder dan gewoon zo uit het pakje. Ik heb zowel zwaar roggebrood (vaak de goedkoopste) als de wat duurdere en lichtere roggebrood getoast en vond 't beiden heel geslaagd. ...
In deze regio gaan de scholen maandag weer beginnen. Zit jouw vakantie er dan ook weer op en zoek je een lekker lunch ideetje om mee te nemen naar het werk of school? Probeer dan deze tofu saté sandwich! ...
Deze wrap is ideaal om mee te nemen naar school of werk, want koud smaakt 'ie ook erg lekker! Ingrediënten wraps * hummus edelgistvlokken ** bloemkool olijfolie gemalen komijn gerookte paprikapoeder komkommer, in dunne reepjes gesneden sla, zoals botersla * ik gebruikte wortelwraps die je kunt vinden bij de koelverse ...
Onlangs maakte ik een heerlijke tagliatelle met roomsaus en...zalm op basis van papaya. Het klinkt een beetje vreemd en ook ik bekeek de recepten die ik online vond met opgetrokken wenkbrauwen, maar echt: het is hartstikke lekker. Ook kwam ik een vegan versie tegen van de bekende lox bagels: mocht ...
Sinds een poosje zijn ze in twee varianten te koop en ik ben er dol op: wraps op basis van groenten van No Fairytales. Al eerder maakte ik iets lekkers met de bietenwraps en nu waren we wortelwraps aan de beurt. Ik vulde ze met kort gewokte spinazie en rode ...
geen reacties