Wrap met hummus en geroosterde bloemkool

Deze wrap is ideaal om mee te nemen naar school of werk, want koud smaakt ‘ie ook erg lekker! 

Ingrediënten
wraps *
hummus
edelgistvlokken **
bloemkool
olijfolie
gemalen komijn
gerookte paprikapoeder
komkommer, in dunne reepjes gesneden
sla, zoals botersla

* ik gebruikte wortelwraps die je kunt vinden bij de koelverse pasta’s in het koelschap in de supermarkt, maar je kunt natuurlijk ook voor gewone wraps kiezen
** ik krijg regelmatig de vraag wat dit is en waar je het kunt kopen. Edelgistvlokken hebben een hartige smaak die op kaas lijkt en is daardoor heel goed toepasbaar in de vega(n) keuken! Je kunt edelgistvlokken kopen bij winkels als EkoPlaza maar ook bij sommige supermarkten zoals bij Albert Heijn van het merk Bio Today.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de bloemkool in kleine roosjes en doe ze in een bakblik. Besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met komijn en paprikapoeder en meng. Bak de bloemkoolroosjes voor een minuut of 10 in de oven tot ze beginnen te kleuren. Smeer een laagje hummus op een wrap. Bestrooi met edelgistvlokken en beleg met de bloemkool, komkommer en sla. Vouw de wrap aan de zijkanten naar binnen en rol op en snij eventueel doormidden.

Nog meer lekkere beleg ideetjes?

Broodje pulled wortel

Broodje pulled wortel

Dit broodje met pulled wortel is binnen 10 minuten klaar en zo lekker! Je kunt wortel zelf raspen of zoals ik heb gedaan, een zakje uit de supermarkt met geraspte wortel. Nog makkelijker! ...
Wrap met plantaardig roerei, avocado en crispy chili olie

Wrap met plantaardig roerei, avocado en crispy chili olie

Deze wrap is eenvoudig maar zorgt voor zo'n smaakexplosie! De wrap is gevuld met plantaardig roerei op basis van tofu, spinazie, avocado en krijgt een pittige kick door crispy chili olie ...
Toast met romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm

Toast met romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm

Deze combinatie pakte zo goed uit, zo eenvoudig maar wat een smaakexplosie! Toast met een laagje hummus, rucola en romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm. Binnen 15 minuten op tafel en lekker als lunch of met een kop soep erbij als avondmaaltijd. Eet smakelijk! ...
Geroosterd Brabants roggebrood met avocado en kikkererwten

Geroosterd Brabants roggebrood met avocado en kikkererwten

Heb je wel eens geroosterd roggebrood geprobeerd? Dat is zo lekker! Mijn favoriet om te roosteren is Brabants roggebrood. Ik maakte deze lekkere combinatie met avocado, geroosterde kikkererwten, cherrytomaatjes en Everything but the bagel seasoning. Om je vingers bij op te eten zo lekker! ...
Tosti met pesto, avocado, vegan mozzarella en tomaat

Tosti met pesto, avocado, vegan mozzarella en tomaat

Momenteel ga ik door een tosti fase. Vrijwel iedere middag eet ik als lunch een tosti, komt vast door het koude weer dat ik daar onbewust zo'n zin in kreeg ineens! En deze tosti is favoriet op dit moment. Zo superlekker dat ik 'm graag met je wil delen! ...
Sandwichdag: sandwich met tofu omelet, avocado en kastanjechampignons

Sandwichdag: sandwich met tofu omelet, avocado en kastanjechampignons

Het is vandaag 3 november en ook is het sandwichdag! Een goede reden om een extra lekker broodje te maken. Wat dacht je van deze sandwich met tofu omelet, avocado en kastanjechampignons? ...
wortelzalm, zalm van wortel, winterwortel zalm, vegan, veganistische zalm, plantaardig, plantbased, vegan vis

Wortelzalm

Wist je dat je met wortels een heel overtuigende plantaardige versie van gerookte zalm kunt maken? Ik doe dat met behulp van liquid smoke, een goedje dat voor de onmisbare rookgeur- en smaak zorgt ...
Vegan kip-satésalade

Vegan kip-satésalade

Deze salade is regelmatig aangevraagd om te veganizen en nu is het er eindelijk van gekomen. Het smaakte me nog beter dan verwacht: dit is écht heel erg lekker! Maak het zo pittig als je zelf wil door de hoeveelheid sambal aan te passen of eventueel weg te laten wanneer ...
Croissant met bleiersalade

Croissant met bleiersalade

Wat een zalige lunch had ik vandaag: croissants belegd met babyspinazie, tomaat en bleiersalade! Met een knipoog naar het woord eiersalade, want eieren zitten hier natuurlijk niet in. Al zou je dat misschien niet eens doorhebben als je het proeft, dankzij de kala namak oftewel zwart zout ruikt en smaakt ...
Zoete aardappeltoast met avocado, kikkererwten en kastanjechampignons

Zoete aardappeltoast met avocado, kikkererwten en kastanjechampignons

Dit is een heerlijke lunch: toast van plakken zoete aardappel getopt met fijngeprakte avocado en gebakken kikkererwten en kastanjechampignons en getopt met everything but the bagel seasoning ...

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer