Wrap met hummus en geroosterde bloemkool

Deze wrap is ideaal om mee te nemen naar school of werk, want koud smaakt ‘ie ook erg lekker! 

Ingrediënten
wraps *
hummus
edelgistvlokken **
bloemkool
olijfolie
gemalen komijn
gerookte paprikapoeder
komkommer, in dunne reepjes gesneden
sla, zoals botersla

* ik gebruikte wortelwraps die je kunt vinden bij de koelverse pasta’s in het koelschap in de supermarkt, maar je kunt natuurlijk ook voor gewone wraps kiezen
** ik krijg regelmatig de vraag wat dit is en waar je het kunt kopen. Edelgistvlokken hebben een hartige smaak die op kaas lijkt en is daardoor heel goed toepasbaar in de vega(n) keuken! Je kunt edelgistvlokken kopen bij winkels als EkoPlaza maar ook bij sommige supermarkten zoals bij Albert Heijn van het merk Bio Today.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de bloemkool in kleine roosjes en doe ze in een bakblik. Besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met komijn en paprikapoeder en meng. Bak de bloemkoolroosjes voor een minuut of 10 in de oven tot ze beginnen te kleuren. Smeer een laagje hummus op een wrap. Bestrooi met edelgistvlokken en beleg met de bloemkool, komkommer en sla. Vouw de wrap aan de zijkanten naar binnen en rol op en snij eventueel doormidden.

Nog meer lekkere beleg ideetjes?

Wrap met hummus wortel en komkommer

Wrap met hummus wortel en komkommer

Een simpele maar oh zo lekkere wrap! Ingrediënten tortilla wrap hummus wortel, geraspt komkommer, in dunne plakken Bereidingswijze Verwarm de wrap in de magnetron of koekenpan. Besmeer de wrap met hummus en beleg met de wortel en komkommer en rol de wrap dicht en snij doormidden ...
Lees verder

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer