Crispy nori sesam chips

Een krokante, luchtige én superlekkere snack die je in nog geen kwartiertje maakt met maar 4 ingrediënten. Nori-son om het op zijn minst niet te proberen! 🙂 

Ingrediënten
3 nori vellen
1 1/2 tablespoon sojasaus
2 1/2 teaspoon sesamolie
sesamzaadjes

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat. Neem 3 nori vellen en leg ze met de glimmende kant naar boven op het bakpapier. Meng de sojasaus met de sesamolie en bestrijk de norivellen er mee met behulp van een bakkwastje. Verdeel er dan sesamzaadjes over en bak 8 minuten in de oven. Leg de vellen op een taartrooster en laat afkoelen. Knip ze vervolgens in stukjes en serveer!

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Internet food trends #1: Dalgona coffee

Internet food trends #1: Dalgona coffee

Hierbij gaat er een nieuwe serie van start hier op Wat eet je dan wel met uitgeteste trends op het gebied van eten en drinken! Om te beginnen het koffie drankje waar je bijna niet meer omheen kunt online: Dalgona coffee ...
Lees verder
Chocoladerotsjes

Chocoladerotsjes

Deze heerlijke chocoladerotsjes zijn op basis van cornflakes. Lekker knapperig, makkelijk te maken en je kunt er volop mee variëren. Zo maakte ik een portie met geraspte kokos erdoor en de andere batch met fijngehakte amandelen ...
Lees verder
Kokos popcorn

Kokos popcorn

Weer eens wat anders dan zoet of zout: popcorn met getoaste kokos! Heel makkelijk te maken en superlekker. Het bakje op de foto komt uit Walt Disney World, waaruit ik onlangs tijdens onze vakantie daar een heerlijke Dole Whip at. Oh, the memories! ...
Lees verder
Dadelrepen met pinda's en chocolade

Dadelrepen met pinda’s en chocolade

Deze repen zijn heel makkelijk om te maken, heel lekker en lijken op Snickers, maar dan zonder de toegevoegde suiker. Je maakt ze met slechts 4 ingrediënten! Kijk onderaan deze pagina voor nog meer lekkers dat je kunt maken met 4 (of zelfs minder!) ingrediënten ...
Lees verder
Mini chocolade cups met speculoos

Mini chocolade cups met speculoos

Deze chocolade cups met speculoos zijn een heel lekkere twist op de bekende variant met pindakaas. En ze zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken! ...
Lees verder
Vegan coquilles op 2 manieren

Vegan coquilles op 2 manieren

Onlangs heb ik een bijzondere paddenstoel ontdekt waarmee je allerlei kanten op kunt in de vegan keuken. Het leent zich qua vorm en structuur enorm voor het nabootsen van allerlei soorten vlees en vis. Als eerste maakte ik er coquilles mee! ...
Lees verder
Tater tots

Tater tots

Deze kroketjes bestaan uit geraspte aardappel en komen van oorsprong uit Amerika waar ze ontzettend populair zijn. Wat mij betreft worden ze dat hier ook, want ze zijn superlekker! Ik laat je in dit artikel zien hoe je ze maakt ...
Lees verder
Kruidnoten truffels

Kruidnoten truffels

Deze truffels zijn gemaakt met plantaardige roomkaas en kruidnoten. Heel eenvoudig om te maken en superlekker! ...
Lees verder
Plantaardige yoghurt met geroosterde peer en walnoten

Plantaardige yoghurt met geroosterde peer en walnoten

Een heerlijk ontbijtje dat goed past bij deze periode van het jaar: plantaardige yoghurt met geroosterde peer en walnoten. Makkelijk te maken en ontzettend lekker ...
Lees verder
Farinata (kikkererwtenbrood) met 2 dips

Farinata (kikkererwtenbrood) met 2 dips

Toen ik een tijd geleden voor het eerst farinata als aperitief at in een restaurant wist ik meteen dat ik het thuis ook wilde maken. Wat lekker! Ik laat je in dit artikel zien hoe je dit smakelijke kikkererwtenbrood maakt en daarbij ook twee dips die er goed bij smaken ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer