Deze wrap is ideaal om mee te nemen naar school of werk, want koud smaakt ‘ie ook erg lekker!
Ingrediënten
wraps *
hummus
edelgistvlokken **
bloemkool
olijfolie
gemalen komijn
gerookte paprikapoeder
komkommer, in dunne reepjes gesneden
sla, zoals botersla
* ik gebruikte wortelwraps die je kunt vinden bij de koelverse pasta’s in het koelschap in de supermarkt, maar je kunt natuurlijk ook voor gewone wraps kiezen
** ik krijg regelmatig de vraag wat dit is en waar je het kunt kopen. Edelgistvlokken hebben een hartige smaak die op kaas lijkt en is daardoor heel goed toepasbaar in de vega(n) keuken! Je kunt edelgistvlokken kopen bij winkels als EkoPlaza maar ook bij sommige supermarkten zoals bij Albert Heijn van het merk Bio Today.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de bloemkool in kleine roosjes en doe ze in een bakblik. Besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met komijn en paprikapoeder en meng. Bak de bloemkoolroosjes voor een minuut of 10 in de oven tot ze beginnen te kleuren. Smeer een laagje hummus op een wrap. Bestrooi met edelgistvlokken en beleg met de bloemkool, komkommer en sla. Vouw de wrap aan de zijkanten naar binnen en rol op en snij eventueel doormidden.
Dit is een heerlijke lunch: toast van plakken zoete aardappel getopt met fijngeprakte avocado en gebakken kikkererwten en kastanjechampignons en getopt met everything but the bagel seasoning ...
Met currypasta kun je natuurlijk een lekkere curry maken, maar wist je dat je er nog veel meer mee kunt? Zo maakte ik deze heerlijke curried scrambled tofu. Het geeft gewone vegan scrambled eggs zoveel meer smaak, absoluut aan te raden en voor herhaling vatbaar! ...
Al vaker maakte ik geroosterd brood met fijn geprakte avocado. Nu topte ik het met scrambled tofu en Everything but the bagel seasoning. Eenvoudig, maar zoveel smaak: een absolute aanrader! Heerlijk als ontbijt of lunch! ...
Deze keer maakte ik voor deze serie vegan fast food Friday plantaardige goulash kroketten! Het is even wat werk en je maakt ze het beste de dag voor je ze wil eten, want de vulling heeft de tijd nodig om op te stijven in de koelkast. Maar zal het waard ...
Regelmatig krijg ik de vraag wat je als veganist op je brood kunt doen behalve pindakaas en hummus. Nou, ontzettend veel! In dit artikel laat ik je een paar lekkere beleg ideetjes zien en wat er zoal aan plantaardig beleg verkrijgbaar is in de supermarkt ...
Goed nieuws! Vanaf vandaag is het vegan broodbeleg schap bij Albert Heijn uitgebreid met 2 soorten: Vegan Smokey Ham Free Slices en Vegan Chicken Free Slices. Ik probeerde ze alvast uit en maakte er 2 recepten mee! ...
Met de crispy SoChicken sticks van SoFine maakte ik dit heerlijke broodje. Lekker met de frisse ijsbergsla en pepermayonaise. Om je vingers bij op te eten! ...
geen reacties