Zoete aardappeltoast met avocado, kikkererwten en kastanjechampignons

Dit is een heerlijke lunch: toast van plakken zoete aardappel getopt met fijngeprakte avocado en gebakken kikkererwten en kastanjechampignons en getopt met everything but the bagel seasoning.

Oven of broodrooster

Zelf geef ik de voorkeur aan het bereiden in de oven, maar je kunt ook zoete aardappeltoast in een broodrooster maken. In de oven is het eigenlijk niet echt toast te noemen, want het wordt niet knapperig, maar persoonlijk vind ik dat lekkerder. Op de website van AH zie je in een video hoe je de toast in een broodrooster kunt maken.

Afdrukken

Zoete aardappeltoast met avocado, kikkererwten en kastanjechampignons

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 1 persoon 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 medium zoete aardappel, eventueel geschild
  • olie, om te bestrijken en te bakken
  • handje kikkererwten
  • 3 à 4 kastanjechampignons
  • snuf specerijen naar smaak, ik gebruikte paprikapoeder, currypoeder, zwarte peper en gemalen komijn
  • 1/2 avocado
  • everything but the bagel seasoning, kijk hier voor het recept

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 200 graden of kies voor de methode met een broodrooster, zie hierboven.
  • Je kunt de zoete aardappel goed wassen of schillen.
  • Snij de zoete aardappel in 4 gelijke plakken en bestrijk aan beide kanten met behulp van een bakkwastje met wat olie.
  • Leg de plakken op een met bakpapier of siliconen bakmat beklede bakplaat.
  • Bak de plakken in ongeveer 20 – 25 minuten gaar, keer halverwege om. De zoete aardappel is gaar wanneer je er makkelijk met een vork in kunt prikken.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en doe de kastanjechampignons en kikkererwten er in. Breng op smaak met specerijen.
  • Bak intussen de kastanjechampignons en kikkererwten in wat olie in een paar minuten tot ze goudbruin kleuren.
  • Prak de avocado fijn.
  • Beleg de plakken zoete aardappel met de fijngeprakte avocado, everything but the bagel seasoning en de gebakken kastanjechampignons en kikkererwten en serveer.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating