Vegan wentelteefjes van pitabroodjes

Omdat ik wat pitabroodjes over had, nam ik een kijkje op internet voor ideetjes voor wat je er zoal mee kunt doen. Ik kwam terecht op de website van Martha Stewart en zij had een geweldig idee: maak er wentelteefjes van! Ik heb er een vegan versie van gemaakt ben er helemaal dol op. Wat is dat lekker! En zo makkelijk!

Video

Bekijk hieronder de korte video waarin ik laat zien hoe makkelijk je ze maakt:

Afdrukken

Vegan wentelteefjes van pitabroodjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

3 from 2 reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 2 pitabroodjes
  • 40 gram bloem
  • 1 theelepel kaneel
  • 150 ml. plantaardige melk, bijvoorbeeld havermelk
  • olie of plantaardige margarine, om in te bakken

 

Bereidingswijze

  • Snij de pitabroodjes doormidden en vervolgens door de helft, zodat je 8 halfjes hebt.
  • Meng het bloem met de kaneel en de plantaardige melk.
  • Schenk dit beslag in een platte schaal of diep bord.
  • Leg de halfjes in het beslag en laat ze een paar minuten liggen. Draai ze om en laat het beslag een paar minuten aan de andere kant intrekken.
  • Bak de pitabroodjes aan beide kanten in wat olie of plantaardige boter in een koekenpan aan beide kanten goudbruin.
  • Bestrooi met poedersuiker en serveer eventueel met fruit zoals plakjes banaan.

En heb je Turks brood over? Ook dat is heel geschikt om wentelteefjes mee te maken, kijk hier voor het recept!

Liever klassiek met brood? Dan is dit recept wat voor jou.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Julia

    Wat een geweldig idee weer zeg! Waar heb je dat mooie blauwe bord vandaan? Ik bedoel het bord van de eerste foto zonder de blauwe streep (dus niet het bord van de video).






    18 maart 2021 at 16:49
    • Reply Suzanne

      Thanks! Die heb ik volgens mij ooit bij de Kwantum gekocht.

      18 maart 2021 at 17:06
  • Reply Aagje

    Supermakkelijk, heerlijk en handig om overgebleven pittabroodjes op te maken.






    27 januari 2023 at 07:39
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star