Vegan wentelteefjes

Wentelteefjes: maar daar heb je toch melk en eieren voor nodig? Volgens het traditionele recept: jazeker. Maar het kan ook hartstikke makkelijk vegan. Ik at ze met wat plantaardige yoghurt, aardbeien, blauwe bessen en maple syrup.

Afdrukken

Vegan wentelteefjes

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 6 stuks 1x
Scale

Ingrediënten

  • 40 gram bloem
  • 1 flinke theelepel kaneel of pumpkin spice mix
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 ml. plantaardig melk, bijvoorbeeld soja- of havermelk
  • plantaardige margarine of kokosolie, om te bakken
  • 6 sneden brood, ik koos ongesneden San Fransisco brood van AH
  • toppings zoals vers fruit, plantaardige yoghurt en maple syrup en eventueel een klontje plantaardige boter

Bereidingswijze

  • Meng de bloem, suiker en kaneel in een grote kom.
  • Voeg het vanille extract en de plantaardige melk toe en meng.
  • Schenk het mengsel in een diep bord of platte schaal.
  • Snij het brood in dikke plakken.
  • Smelt wat plantaardige margarine of kokosolie in een koekenpan.
  • Haal de sneden brood aan beide kanten door het mengsel en bak aan beide kanten goudbruin in de koekenpan.
  • Leg de wentelteefjes op borden en verdeel de toppings erover en serveer.

Nog meer wentelteefjes? Kijk dan ook even naar de wentelteefjes van Turks brood!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer