Vegan wentelteefjes

Wentelteefjes: maar daar heb je toch melk en eieren voor nodig? Volgens het traditionele recept: jazeker. Maar het kan ook hartstikke makkelijk vegan. Ik proefde persoonlijk, eerlijk waar: weinig tot geen verschil met de ‘originele’. Serieus smullen dit en je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wil. Met vers fruit, een paar lepels plantaardige yoghurt, slagroom, poedersuiker, warm fruit: go wild. Ik at ze met warme bosvruchten en met wat soja yoghurt, banaan en kaneel. Je weet niet wat je proeft, zo lekker!

Ingrediënten voor 4 wentelteefjes
40 gram bloem
1 theelepel kaneel
150 gram plantaardige melk
plantaardige margarine * of kokosolie
4 boterhammen **
eventueel toppings zoals vers fruit, sojayoghurt en poedersuiker

* ik vind zelf de plantenmargarine van AH erg prettig
** ik koos voor lichtbruin casinobrood

Bereidingswijze
Meng de bloem met de kaneel. Voeg de melk toe en klopt met een garde tot een glad mengsel. Giet dit in een diep bord. Verhit wat kokosolie of margarine in een koekenpan en haal een sneetje brood door het mengsel. Bak dit aan beide kanten goudbruin en herhaal met de overige boterhammen. Het fruit op de foto maakte ik door wat diepvriesfruit te verwarmen in een steelpan.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Marit

    Heerlijk recept! Wel jammer dat bij mij de vlam in de pan sloeg, en ik er daarom maar 1 kunnen maken😅

    23 januari 2019 at 12:46
  • reageer