Wentelteefjes: maar daar heb je toch melk en eieren voor nodig? Volgens het traditionele recept: jazeker. Maar het kan ook hartstikke makkelijk vegan. Ik at ze met wat plantaardige yoghurt, aardbeien, blauwe bessen en maple syrup.
Vegan wentelteefjes
- Genoeg voor: 6 stuks 1x
Ingrediënten
Scale
- 40 gram bloem
- 1 flinke theelepel kaneel of pumpkin spice mix
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel vanille extract
- 250 ml. plantaardig melk, bijvoorbeeld soja- of havermelk
- plantaardige margarine of kokosolie, om te bakken
- 6 sneden brood, ik koos ongesneden San Fransisco brood van AH
- toppings zoals vers fruit, plantaardige yoghurt en maple syrup en eventueel een klontje plantaardige boter
Bereidingswijze
- Meng de bloem, suiker en kaneel in een grote kom.
- Voeg het vanille extract en de plantaardige melk toe en meng.
- Schenk het mengsel in een diep bord of platte schaal.
- Snij het brood in dikke plakken.
- Smelt wat plantaardige margarine of kokosolie in een koekenpan.
- Haal de sneden brood aan beide kanten door het mengsel en bak aan beide kanten goudbruin in de koekenpan.
- Leg de wentelteefjes op borden en verdeel de toppings erover en serveer.
Nog meer wentelteefjes? Kijk dan ook even naar de wentelteefjes van Turks brood!
1 reactie
Ook erg lekker met plakjes oliebol i.p.v. brood en plantaardige slagroom! 🙂
2 januari 2021 at 19:43