Vegan wentelteefjes
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 6 stuks 1x
- 40 gram bloem
- 1 flinke theelepel kaneel of pumpkin spice mix
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel vanille extract
- 250 ml. plantaardig melk, bijvoorbeeld soja- of havermelk
- plantaardige margarine of kokosolie, om te bakken
- 6 sneden brood, ik koos ongesneden San Fransisco brood van AH
- toppings zoals vers fruit, plantaardige yoghurt en maple syrup en eventueel een klontje plantaardige boter
- Meng de bloem, suiker en kaneel in een grote kom.
- Voeg het vanille extract en de plantaardige melk toe en meng.
- Schenk het mengsel in een diep bord of platte schaal.
- Snij het brood in dikke plakken.
- Smelt wat plantaardige margarine of kokosolie in een koekenpan.
- Haal de sneden brood aan beide kanten door het mengsel en bak aan beide kanten goudbruin in de koekenpan.
- Leg de wentelteefjes op borden en verdeel de toppings erover en serveer.