Vegan mini Lahmacun (Turkse pizza’s)

Al eerder maakte ik vegan lahmacun met wraps. En nu maakte ik er mini varianten mee met gehalveerde pitabroodjes en die zijn me toch een partij lekker! Heel geschikt als lunch of met bijvoorbeeld een kom linzensoep als avondmaaltijd, maar ook in stukjes gesneden als borrelhap.

Je kunt ze met mes en vork maar ook als een taco eten.

Liever sojavrij?

Vervang dan het vegan rul gehakt uit het recept door een schaaltje pulled oats, verkrijgbaar bij Albert Heijn, PLUS en Deen. De pulled oats heeft een iets grovere structuur dan gehakt en neemt smaken goed aan.

Of vervang het gehakt door een zelfgemaakte variant op gehakt die bestaat uit walnoten en zwarte bonen. Hier vind je het recept.

Knoflooksaus

Je kunt de knoflooksaus eenvoudig zelf maken met Remia Mayolijn (of andere vegan mayonaise naar keuze) met wat water, een fijngehakt teentje knoflook en fijngesneden peterselie.

Of kies voor het gemak van kant en klaar, zoals:

Mister Kitchen’s garlic sauce

Net nieuw en verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 1,99 voor een fles met 250 ml. van het merk Mister Kitchen’s. Ik vind deze saus erg lekker, het heeft geen heel sterke knoflooksmaak, wat ik zelf prettig vind bij een gerecht als deze.

.

AH en Jumbo knoflooksaus

Deze kuipjes knoflooksaus vind je bij zowel AH als Jumbo op de afdeling met tapas, in de buurt bij de vleeswaren en kaas. Bij Jumbo betaal je € 1,00 en bij AH € 1,50 en de sauzen zijn vrijwel hetzelfde.

Pitabroodjes

Voor deze lahmacun gebruikte ik de goedkope pitabroodjes van het huismerk van de supermarkt. Deze kosten vrijwel overal hetzelfde: € 0,69 voor een verpakking met 2 x 10 stuks.

Afdrukken

Vegan mini Lahmacun (Turkse pizza’s)

Benodigdheden

  • keukenmachine
  • hapjespan of koekenpan met goede anti-aanbaklaag
  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 10 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1/2 ui, in stukken
  • 1/2 groene peper (of laat weg wanneer je niet van te pittig houdt)
  • 1 tomaat, in stukken
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 1 kleine hand peterselie
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • olie, om te bakken
  • schaal met 200 gram plantaardig gehakt, zoals deze
  • ijsbergsla, fijngesneden
  • cherrytomaatjes
  • komkommer, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • vegan knoflooksaus
  • 5 pitabroodjes

Bereidingswijze

  • Meng de ui, groene peper, tomaten, paprika’s, peterselie en tomatenpuree in een keukenmachine of blender.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak het gehakt enkele minuten.
  • Voeg het groentenmengsel toe aan het gehakt en meng goed door elkaar.
  • Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster of oven en snij ze doormidden zodat je twee helften hebt.
  • Verdeel wat van het mengsel over een gehalveerd pitabroodje en spreid het uit tot een dunne laag.
  • Leg op een bord en verdeel er ijsbergsla, cherrytomaatjes, komkommer, knoflooksaus en naar smaak extra peterselie over.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating