Turkse wrap pizza met vegan gehakt

Onlangs kreeg ik de gloednieuwe tortilla wraps van No Fairytales thuisgestuurd in de smaak paprika & chili. Ik heb er een Turkse pizza mee gemaakt. En die is zó lekker geworden! 

Wil of mag je geen soja? Kijk dan naar deze versie die ik maakte met gehakt van zwarte bonen.

Ingrediënten voor ongeveer 5 pizza’s

  • 1/2 ui, in stukken
  • 1/2 groene peper (of laat weg wanneer je niet van te pittig houdt)
  • 1 tomaat, in stukken
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 1 kleine hand peterselie
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • olie, om te bakken
  • schaal met 200 gram plantaardig gehakt, zoals deze
  • 4 No Fairytales wraps paprika & chili
  • ijsbergsla, fijngesneden
  • tomaat, in kleine stukjes gesneden
  • komkommer, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • een knoflooksaus van Remia Mayolijn (of andere vegan mayonaise naar keuze) met wat water, een fijngehakt teentje knoflook en fijngesneden peterselie

Benodigdheden

  • keukenmachine
  • hapjespan of koekenpan met goede anti-aanbaklaag

Bereidingswijze

  • Meng de ui, groene peper, tomaten, paprika’s, peterselie en tomatenpuree in een keukenmachine of blender.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak het gehakt enkele minuten.
  • Voeg het groentenmengsel toe aan het gehakt en meng goed door elkaar.
  • Verdeel wat van het mengsel over een tortilla en spreid het uit tot een dunne laag.
  • Verwarm de tortilla enkele minuten in een hapjespan of koekenpan.
  • Leg op een bord en verdeel er ijsbergsla, tomaat, komkommer en knoflooksaus over. Rol dicht en vouw eventueel een stukje aluminiumfolie over de onderkant zodat de toppings er niet uit vallen.

Dit artikel bevat een product dat ik heb ontvangen om te proberen: de paprika & chili tortilla’s van No Fairytales. Ik ben hier niet voor betaald. 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Lisa

    Ziet er heel lekker uit! Ga het zeker proberen 🙂

    4 september 2018 at 22:15
  • Reply Nicolet

    Ik heb op je gestemd: ik vind je veruit de meest interessante blogger op het gebied van vegan. Veel tips, onderzoek, feiten, gezellige dingen en recepten ter inspiratie. Ik hoop dat je wint! Groet, Nicolet, Schiedam

    6 september 2018 at 06:42
  • reageer