Pizza met hummus, linzen en courgette

Magioni daagde me uit om een pizza te bedenken met een aantal producten, waaronder een Marokkaanse kruidenmix, olijfolie en hummus. Mijn gedachten gingen meteen richting een ingrediënt dat daar perfect bij past: linzen. Wat een zalige pizza is dit geworden! 

De andere pizza die ik voor deze uitdaging maakte is de pizza met hummus en kruidige geroosterde bloemkool die je hier kunt zien. Van het linzenmengsel hou je (wanneer je het voor 2 pizzabodems gebruikt) iets over, maar dat is heerlijk de dag erna bij bijvoorbeeld rijst of aardappelpuree voor een makkelijke lunch of avondmaaltijd!

Ingrediënten

  • olie, om te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels peperpasta *
  • 1 blik linzen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 eetlepel Euroma Marokkaanse kruiden stoofgroenten
  • 2 tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • 1 courgette, in dunne plakken gesneden met een kaasschaaf
  • 2 Magioni bloemkool pizzabodems
  • half bakje Maza hoemoes met tuinkruiden

* deze kun je kopen in de Turkse supermarkt maar ook bij sommige gewone supermarkten. Ik kocht een pot peperpasta, ook wel Biber salçasi genaamd van het merk Öncu bij Albert Heijn.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de pizzabodems in 8 – 10 minuten.
  • Verhit wat olie in een hapjespan of wok. Bak de ui en knoflook een paar minuten en voeg de tomatenpuree en peperpasta toe en roer er door en bak een minuutje.
  • Voeg de linzen, kruiden en een scheut water toe en laat een minuut of 5 zachtjes koken tot het meeste water is verdampt.
  • Voeg de tomatenblokjes toe, roer door en verwarm een paar minuten mee.
  • Bestrijk de courgette plakken aan beide kanten met olie en bak in een grillpan aan beide kanten tot er grillstreepjes ontstaan.
  • Beleg de pizzabodems met hummus, het linzenmengsel en de gegrilde courgette.

Dit artikel is in samenwerking met Magioni tot stand gekomen. 

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer