Pizza met hummus en kruidige geroosterde bloemkool

Onlangs kreeg ik de uitdaging om een pizza te bedenken met een aantal toegestuurde producten. De uitdaging kwam van Magioni, je weet wel: van die lekkere pizza’s en pizzabodems en ik ging ‘m aan! Ik heb niet één maar twee pizza’s gemaakt. De eerste laat ik je in dit artikel zien! 

Deze producten zaten er in het pakket dat ik ontving:

De geroosterde bloemkool uit de oven met de Marokkaanse kruidemix van Euroma in combinatie met de fruitige hummus met vijg en cranberry getopt met granaatappelpitjes, rode ui en een yoghurtdressing zorgen voor een heerlijke smaakexplosie. Uitdaging meer dan geslaagd, al zeg ik het zelf!

Ingrediënten voor 2 pizza’s

  • 1/2 bloemkool, ik roosjes gesneden
  • 25 ml. olijfolie
  • het sap van een halve citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel Euroma Marokkaanse kruiden stoofgroenten
  • 75 gram ongezoete sojayoghurt
  • klein handje peterselie, fijngesneden
  • halve rode ui, in dunne ringen
  • granaatappelpitjes
  • 2 Magioni bloemkool pizzabodems
  • half bakje Maza hoemoes vijg en cranberry

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de olijfolie, citroensap, knoflook en kruidenmix in een grote kom en voeg de bloemkoolroosjes toe. Meng goed door elkaar zodat alle bloemkoolroosjes bedekt zijn met de marinade.
  • Spreid de bloemkoolroosjes over een bakplaat bekleed met alumimiumfolie en zet 25 – 30 minuten in de oven en schep halverwege om. De bloemkool is klaar tot je met een vork makkelijk in de roosjes kunt prikken en ze beginnen te kleuren.
  • Zet de oven hoger op 220 graden.
  • Bak de bloemkoolbodems af in 8 – 10 minuten. Laat iets afkoelen en smeer een laag hummus op de pizza’s.
  • Meng de yoghurt met de peterselie en verdeel over de hummus. Beleg de pizza’s met de bloemkool, rode ui en granaatappelpitjes en serveer.
  • De pizza wordt niet warm gegeten maar lauw (kamertemperatuur).

Dit artikel is in samenwerking met Magioni tot stand gekomen. 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer