Turkse wrap pizza (zonder soja)

Al eerder maakte ik heerlijke Turkse wrap pizza’s met vegan gehakt. Ik heb nu ook een iets andere versie gemaakt voor mensen die geen soja willen of mogen eten. Dit gehakt is namelijk op basis van zwarte bonen! 

En hoewel ik de Turkse pizza wraps met het vegan gehakt hartstikke lekker vind, is deze versie mijn favoriet. Ga je ze ook maken? Upload je foto naar social media en tag me, ik vind het zo leuk om te zien!

Ingrediënten voor ongeveer 4 pizza’s

  • 1/2 ui, in stukken
  • 1/2 groene peper (of laat weg wanneer je niet van te pittig houdt)
  • 1 tomaat, in stukken
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 1 kleine hand peterselie
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • olie, om te bakken
  • 200 gram zwarte bonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 4 No Fairytales wraps paprika & chili  Let op: in de chili paprika wraps van No Fairytales die ik gebruikte zit wel sojameel. Vervang de wraps wanneer je geen soja mag.
  • ijsbergsla, fijngesneden
  • tomaat, in kleine stukjes gesneden
  • komkommer, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • een knoflooksaus van Remia Mayolijn (of andere vegan mayonaise naar keuze) met wat water, een fijngehakt teentje knoflook en fijngesneden peterselie

Benodigdheden

  • keukenmachine
  • hapjespan of koekenpan met goede anti-aanbaklaag

Bereidingswijze

  • Meng de ui, groene peper, tomaten, paprika’s, peterselie en tomatenpuree in een keukenmachine of blender.
  • Prak de zwarte bonen fijn.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de geprakte zwarte bonen enkele minuten.
  • Voeg het groentenmengsel toe aan het gehakt en meng goed door elkaar.
  • Verdeel wat van het mengsel over een tortilla en spreid het uit tot een dunne laag.
  • Verwarm de tortilla enkele minuten in een hapjespan of koekenpan.
  • Leg op een bord en verdeel er ijsbergsla, tomaat, komkommer en knoflooksaus over. Rol dicht en vouw eventueel een stukje aluminiumfolie over de onderkant zodat de toppings er niet uit vallen.

Dit artikel bevat een product dat ik heb ontvangen om te proberen: de paprika & chili tortilla’s van No Fairytales. Ik ben hier niet voor betaald. 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Hilene

    Hi, ik maak mijn turkse pizza met mengsel van champignons (in hele kleine stukjes gesneden) en ui. Deze eerst bakken en dan gezeefde tomatensaus erbij. Op smaak brengen met peper + zout en evt andere kruiden. Verder op zelfde bereidingswijze. Het is wel iets minder voedzaam qua voedingsstoffen dan peulvruchten. Voor wat variatie kan dit misschien een keer lekker zijn. 😉

    30 oktober 2018 at 16:59
  • Reply Hilene

    Vanavond gemaakt. Was heerlijk!! Thanks voor het recept!

    12 december 2018 at 22:18
  • reageer