Afdrukken

Vegan mini Lahmacun (Turkse pizza’s)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Benodigdheden

Ingrediënten

Scale
  • 1/2 ui, in stukken
  • 1/2 groene peper (of laat weg wanneer je niet van te pittig houdt)
  • 1 tomaat, in stukken
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 1 kleine hand peterselie
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • olie, om te bakken
  • schaal met 200 gram plantaardig gehakt, zoals deze
  • ijsbergsla, fijngesneden
  • cherrytomaatjes
  • komkommer, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • vegan knoflooksaus
  • 5 pitabroodjes

Bereidingswijze

  • Meng de ui, groene peper, tomaten, paprika’s, peterselie en tomatenpuree in een keukenmachine of blender.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak het gehakt enkele minuten.
  • Voeg het groentenmengsel toe aan het gehakt en meng goed door elkaar.
  • Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster of oven en snij ze doormidden zodat je twee helften hebt.
  • Verdeel wat van het mengsel over een gehalveerd pitabroodje en spreid het uit tot een dunne laag.
  • Leg op een bord en verdeel er ijsbergsla, cherrytomaatjes, komkommer, knoflooksaus en naar smaak extra peterselie over.