Afdrukken

Zoete aardappeltoast met avocado, kikkererwten en kastanjechampignons

Ingrediënten

Scale
  • 1 medium zoete aardappel, eventueel geschild
  • olie, om te bestrijken en te bakken
  • handje kikkererwten
  • 3 à 4 kastanjechampignons
  • snuf specerijen naar smaak, ik gebruikte paprikapoeder, currypoeder, zwarte peper en gemalen komijn
  • 1/2 avocado
  • everything but the bagel seasoning, kijk hier voor het recept

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 200 graden of kies voor de methode met een broodrooster, zie hierboven.
  • Je kunt de zoete aardappel goed wassen of schillen.
  • Snij de zoete aardappel in 4 gelijke plakken en bestrijk aan beide kanten met behulp van een bakkwastje met wat olie.
  • Leg de plakken op een met bakpapier of siliconen bakmat beklede bakplaat.
  • Bak de plakken in ongeveer 20 – 25 minuten gaar, keer halverwege om. De zoete aardappel is gaar wanneer je er makkelijk met een vork in kunt prikken.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en doe de kastanjechampignons en kikkererwten er in. Breng op smaak met specerijen.
  • Bak intussen de kastanjechampignons en kikkererwten in wat olie in een paar minuten tot ze goudbruin kleuren.
  • Prak de avocado fijn.
  • Beleg de plakken zoete aardappel met de fijngeprakte avocado, everything but the bagel seasoning en de gebakken kastanjechampignons en kikkererwten en serveer.