Zoete aardappel naan met curry scramble

Met currypasta kun je natuurlijk een lekkere curry maken, maar wist je dat je er nog veel meer mee kunt? Zo maakte ik deze heerlijke curried scrambled tofu. Het geeft gewone vegan scrambled eggs zoveel meer smaak, absoluut aan te raden en voor herhaling vatbaar!

The Vegan Sadhu

Voor deze curry scramble gebruikte ik de chickpea curry pasta van The Vegan Sadhu, deze is verkrijgbaar bij Jumbo. Je kunt ook kiezen voor de andere currypasta’s van dit merk voor dit gerecht:

Alle pasta’s van dit merk zijn veganistisch en op de voorkant van de verpakking staat door middel van pepertjes aangegeven hoe heet het gerecht is. De pasta’s zijn glutenvrij, gemaakt zonder kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen, transvetten en smaakversterkers. Om een lekkere curry te maken heb je alleen 250 ml. fijngesneden groenten en/of tofu of tempeh en 400 ml. water nodig en bij sommige varianten vegan yoghurt en/of kokosmelk/room. That’s it!

Onderstaande curry maakte ik met de madras currypasta, tempeh, kikkererwten, bloemkool, rode paprika, kikkererwten, rode peper, lenteui en koriander en at er witte rijst bij. Heel erg lekker! Tip: stoom tempeh 10 minuutjes voor je het verder gaat bereiden. Dit haalt de bittere smaak uit de tempeh die veel mensen tegenstaat.

Afdrukken

Zoete aardappel naan met curry scramble

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks 1x
Scale

Ingrediënten

zoete aardappel naan 4 stuks

  • 180 gram bloem
  • 1/2 zakje gedroogde gist
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 125 gram zoete aardappel
  • 40 ml. warme plantaardige melk, bijvoorbeeld sojamelk
  • 20 ml. olie, bijvoorbeeld zonnebloemolie en extra om in te vetten en te bakken

Curry scramble

  • 1 blok tofu van 375 gram
  • 1 theelepel kala namak, zie notities
  • 1/2 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 2 theelepels The Vegan Sadhu currypasta voor chickpea curry
  • olie, om te bakken
  • rode peper, in dunne ringen gesneden
  • lenteui, in dunne ringen gesneden

Bereidingswijze

zoete aardappel naan

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en schil de zoete aardappel en snij in gelijke stukjes.
  • Spreid de stukjes over een bakplaat en besprenkel met een klein beetje olie. Bak voor ongeveer 20 minuten in de oven tot je makkelijk een vork kunt prikken in de aardappel.
  • Stamp de aardappel fijn tot een puree.
  • Meng het bloem, gist, suiker en zout in een grote kom.
  • Meng in een andere kom de zoete aardappel met de melk en 20 ml. olie en voeg dit mengsel toe aan de andere ingrediënten. Meng met een pollepel en vervolgens met je handen.
  • Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en kneed het deel tot het soepel is, dit duurt ongeveer 5 – 10 minuten.
  • Doe het deeg in een ingevette kom en leg er een theedoek over. Laat 45 minuten rijzen.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol ze uit met een deegroller.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de naan broden aan beide kanten ongeveer 30 seconden.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.

Curry scramble

  • Laat het blok tofu uitlekken en wikkel in een schone theedoek of keukenpapier. Leg het op een bord en leg er een tweede bord op en laat er iets zwaars op rusten. Op deze manier wordt er zoveel mogelijk vocht uit het blok tofu geperst. Laat dit een half uurtje staan en dep het blok tofu extra droog.
  • Verbrokkel de tofu met je handen in kleine stukjes en doe deze in een schaal.
  • Meng de kala namak en kurkuma er door.
  • Meng de currypasta met een scheutje water en voeg dit ook toe aan de tofu.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de tofu een minuut of 5 op hoog vuur, goed blijven omscheppen.
  • Serveer de curry scramble op de zoete aardappel naans en garneer met de rode peper en bosui.

Notities

  • Kala namak geeft gerechten de geur en smaak van ei. Lees er hier meer over en ook waar je het kopen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met The Vegan Sadhu.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer