Platbrood met avocado en tahin

Dit recept vond ik onlangs op de website van Albert Heijn. Ideaal voor wanneer je weinig tijd (of zin) hebt om te koken, maar toch iets lekkers op tafel wil zetten. Kom soep erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Of snij dit platbrood in stukjes voor bij de borrel!

Ik heb het recept iets naar mijn eigen smaak aangepast. Het originele recept vind je hier.

Ingrediënten voor 4 personen
4 eetrijpe avocado’s
1 citroen
4 eetlepels tahin (sesampasta)
peper
zout
200 gram kalamata olijven zonder pit
1 teen knoflook
8 platbroden (deze vind je op de broodafdeling van Albert Heijn)
8 zongedroogde tomaatjes op olie
vegan feta, kijk hier voor het recept
1 snufje chilivlokken
1 snufje gemalen komijn

Bereidingswijze
Haal de schil van de avocado’s en verwijder de pit. Prak de avocado’s fijn met een vork en doe in een kom. Voeg de tahin toe en meng er door en breng op smaak met peper en zout. Voeg het sap van 1 citroen toe. Snij de olijven in grove stukken en snij de knoflook fijn en meng door het avocado mengsel. Verhit de platbroden in een droge koekenpan aan beide kanten tot ze beginnen te kleuren. Verdeel het avocado mengsel over de platbroden en beleg met de in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes en verkruimelde feta. Bestrooi met chilivlokken en komijnzaad.

Nog meer lekkere beleg ideetjes? Klik hier!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer