HEMA duurzaam beddengoed gemaakt van gerecycled plastic

HEMA heeft onlangs een dekbed en kussen ontwikkeld waarvan van beiden de vulling gemaakt is van gerecycled plastic. Ik probeerde ze uit en vertel je in dit artikel wat ik ervan vind! 

Gerecycled Rpet
Het plastic is afkomstig uit door de consument gebruikte en ingezamelde flessen. Dit afval wordt via diverse kanalen ingezameld en vervolgens gesorteerd, vermalen en gewassen. Dan wordt dit plastic versmolten en tot vezels geblazen en gebruikt om de dekbedden en hoofdkussens mee te vullen. Het gebruik van gerecycled pet (Rpet) zorgt voor een sterk verminderde CO2 voetafduk en reductie van restmateriaal  dat op de stortplaats beland.

Twee lagen
Het 4-seizoenen dekbed bestaat uit twee lagen die je heel makkelijk aan elkaar vast kunt maken door middel van drukknoopjes. Zo kun je in de zomermaanden kiezen voor het zomerdeel dat bestaat uit 1 laag (warmteklasse 3) en in de koudere maanden voor het herfstdeel met 2 lagen (warmteklasse 1). Het dekbed is verkrijgbaar in verschillende maten.

Isolerend en vochtregulerend
De isolerende en vocht-regulerende werking zijn minstens zo goed als ieder ander synthetisch dekbed. Ook is het anti-allergisch en kun je het wassen op 60 graden.

100% biologisch percaline katoen
Het materiaal van de buitenkant van het dekbed en het hoofdkussen is katoen: 100% biologisch en van percaline, dat betekent dat het door de hoge weefdichtheid een sterk vocht absorberend en ventilerend vermogen heeft en het koel en fris aanvoelt, wat vooral heel fijn is in de zomermaanden.

Oordeel
Snel de dekbedhoes er om en uitproberen. Het dekbed dat we hiervoor hadden was een behoorlijke goedkope van mindere kwaliteit. Dat vond ik nooit zo’n probleem, want wat scheelt dat nou werkelijk dacht ik altijd. Een dekbed is een dekbed. Tot ik onder dit dekbed kroop: woah. Dit is zo’n verschil! Het voelt heel luxe aan, het dekbed is heel fluffy en dik en geeft veel meer warmte af dan de versie waar we hiervoor onder lagen. Ook het hoofdkussen is prettig: stevig en van een goed formaat.

Verkrijgbaarheid
Het dekbed en kussen met rPET-vulling zijn van 8 tot en met 21 januari 2018 beschikbaar in alle HEMA winkels in Nederland en online. Na deze periode is het duurzame dekbed alleen te bestellen op hema.nl.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

7 reacties

 • Reply Stephanie

  Klinkt als een fijn dekbed! wel jammer dat de je prijs niet hebt genoemd in je blog

  16 februari 2018 at 14:23
  • Reply Suzanne

   De actuele prijzen kun je vinden via de links in het artikel, op de website van de HEMA.

   16 februari 2018 at 14:27
 • Reply Suuz

  Klinkt goed, vooral dat het gerecycled is. Hoe voelt t dekbed verder? Kraakt of knisperd het oid?
  B.v.d.

  18 maart 2018 at 22:49
  • Reply Suzanne

   Ik heb niet gemerkt dat het knipspert of kraakt. Het dekbed bevalt erg goed!

   19 maart 2018 at 09:37
 • Reply Roel

  Zou er ook gedacht en gekeken zijn naar de microplastic-vezels die, bv. in de was, uit dit dekbed vrijkomen? Rondom fleecetruien is daar al een flinke discussie over.

  24 maart 2018 at 14:04
 • Reply Renate

  Ik heb hem ook besteld, is er ook een bijpassende dekbedhoes?
  Ik zoek een met de afmeting 240-220

  17 januari 2021 at 15:13
  • Reply Suzanne

   Dat kun je het beste aan HEMA vragen.

   18 januari 2021 at 11:14

  reageer