Kokos bacon + andere plantaardige bacon varianten

Kokos bacon? Jazeker! Kokossnippers zijn ideaal om een rokerige baconsmaak op te nemen. In de oven worden ze crispy en is dan een ideale topping voor over salades, in stamppotten, voor een crunch in je sandwich of gewoon als snack! Kijk onderaan voor nog meer plantaardige bacon varianten. 

Ingrediënten

  • 75 gram kokossnippers *
  • 1 tablespoon/15 ml. sojasaus
  • 1 tablespoon/15 ml. liquid smoke **
  • 1 tablespoon/15 ml. maple syrup

* onder andere verkrijgbaar in de supermarkt zoals deze en ook bij de Tuinen kun je deze kopen

** dit is een vloeibaar goedje dat gerechten een rokerige smaak geeft. Je kunt het online kopen en in sommige natuurvoedingswinkels. Kun je er niet aan komen? Je kunt het ook vervangen door gerookt paprikapoeder of Tabasco Chipotle pepper sauce, dat je in veel supermarkten kunt kopen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat of bakblik met bakpapier. Meng de sojasaus, liquid smoke en maple syrup. Voeg de kokos toe en meng. Stort de kokos op het bakpapier en spreid uit. Bak 6 – 12 minuten, schep halverwege om. Haal uit de oven en laat een minuut of 10 staan zodat het wat harder wordt.

Nog meer plantaardige varianten van bacon?

Facon bacon – dit is wat mij betreft de áller áller beste vervanger voor bacon strips. Op basis van rijstvellen!

Tempeh bacon – op basis van tempeh en erg lekker als topping op een pizza zoals ik hier deed:

Bloemkoolpizza met tempeh bacon

of in een wrap zoals deze:

Bietentortilla met hummus en tempeh bacon

Glutenvrije en vegan pannenkoeken en wafels

Glutenvrije en vegan pannenkoeken en wafels

Zo af en toe vind ik het heerlijk om pannenkoeken te bakken. Traditioneel met stroop of poedersuiker of met vegan geraspte kaas, zalig! Deze keer bakte ik glutenvrije pannenkoeken met gebakken appel en ik laat je in dit artikel zien hoe. En ik probeerde uit of je er ook wafels ...
Hash browns met spinazie

Hash browns met spinazie

Toen ik deze hash browns met spinazie onlangs proefde op vakantie in Amerika nam ik me meteen voor  om het thuis na te maken. Ik was er zelf nooit op gekomen om spinazie door hash browns, of door rösti zoals wij het beter kennen, te doen. Zo lekker!  ...
Knoflookbrood

Knoflookbrood

Zin in iets lekkers bij de soep of gewoon voor tussendoor? Probeer dan eens dit knoflookbrood. Heel eenvoudig om te maken en hartstikke lekker! ...
Supersnelle vegan dressing met slechts 3 ingrediënten

Supersnelle vegan dressing met slechts 3 ingrediënten

Deze dressing is per ongeluk ontstaan. Ik wilde eigenlijk een dressing maken met tahin voor bij deze detox salade, alleen kwam ik er bij het maken achter dat de tahin niet goed meer was. Wat nu... Ik maakte een nieuwe dressing met hummus en edelgistvlokken en stond versteld: woah! Dit ...
Vegan feestdagen #5: geroosterde spruitjes met vegan Parmezaanse kaas

Vegan feestdagen #5: geroosterde spruitjes met vegan Parmezaanse kaas

Lust je geen spruitjes? Dan bedoel je waarschijnlijk de vaak kapot gekookte versie. In dat geval ben ik het met je eens, daar ben ik zelf ook niet dol op. Maar! Probeer deze geroosterde versie uit de oven met vegan Parmezaanse kaas en de kans is heel groot dat je ...
Gepofte rijst met chocolade bites

Gepofte rijst met chocolade bites

Deze vierkantjes met gepofte rijst en chocolade zijn superlekker en eenvoudig om te maken. Te bewaren in de koelkast of vriezer en zo heb je iets lekkers achter de hand voor onverwachte trek of visite! ...
Vegan Feestdagen #3: pommes duchesse

Vegan Feestdagen #3: pommes duchesse

Heerlijk als bijgerecht voor tijdens de feestdagen: pommes duchesse. Deze aardappeltorentjes zijn zelfgemaakt toch het allerlekkerst. En deze variant bak je in de oven, dus geen friteuse voor nodig!  ...
Paarse chips uit de magnetron (geen olie!)

Paarse chips uit de magnetron (geen olie!)

Laatst zag ik in een oude aflevering van Klokhuis hoe je een aardappel omtovert tot krokante chips in de magnetron. Ik probeerde het uit en stond versteld: krokante chips die ook écht heel erg lekker zijn! Ik probeerde na zoete aardappel, wat ook werkt de paarse truffelaardappel. Ook hiermee is ...
Vegan amandelspijs

Vegan amandelspijs

Amandelspijs is hartstikke makkelijk om zelf te maken. Je moet alleen even weten hoe én hoe je het ei vervangt dat in het traditionele recept wordt gebruikt. Ik laat het je in dit artikel zien!  ...
Krokante chips uit de magnetron (geen olie!)

Krokante chips uit de magnetron (geen olie!)

Krokante chips uit de magnetron die ook nog eens heel lekker zijn? Volgens filmpjes op YouTube zoals deze moet het kunnen... Sceptisch maar nieuwsgierig ging ik aan de slag.  ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer