Bloemkoolpizza met tempeh bacon

Dat gezond heel lekker kan zijn, bewijst deze pizza maar weer: boordevol groenten, helemaal vegan én hartstikke lekker. Zo lekker, dat mijn vleesetende vriend Fabien vroeg of er nog meer was nadat hij een stukje had geproefd. Dat wordt binnenkort weer maken, wat ik helemaal geen straf vind.

Ingrediënten
pizzabodem van bloemkool van Magioni
hummus *
olie, om in te bakken
courgette
wortel
rode ui
bosui
alfalfa
tempeh bacon, kijk voor het makkelijke recept hier

* je kunt de hummus nemen die jij het lekkerste vindt, alle smaken passen hier goed bij. Zelf koos ik voor een spicy hummus, maar de volgende keer ga ik kerrie proberen!

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de pizza bodem in de oven voor 8 – 12 minuten. Snij intussen de courgette in plakken (dit gaat makkelijk met een kaasschaaf) en bak deze aan beide kanten tot ze beginnen te kleuren in wat olie in een koekenpan. Bereid de tempeh volgens dit recept. Rasp de wortel en snij de ui in dunne ringen en de bosui in ringetjes. Smeer een laag hummus op de pizzabodem en beleg met de overige ingrediënten. Deze pizza smaakt koud ook heel lekker: kan ook in kleine stukjes gesneden bij de borrel!

De tempeh bacon maak je eenvoudig zelf, kijk hier om te zien hoe

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

5 reacties

  • Reply Margon

    Dat ziet er heerlijk uit! Handig om hummus op die manier te gebruiken, daar had ik nog niet aan gedacht! En de bloemkoolpizza van Magioni is natuurlijk gewoon de bom 😉

    27 april 2017 at 16:00
  • Reply Lisa

    Ik zie het recept hiervan niet meer staan 🙁 ? Het is een lege pagina

    30 oktober 2017 at 11:40
    • Reply Suzanne

      Hi Lisa, wat vreemd! Even gecheckt op mijn computer in verschillende browsers en ik krijg ‘m gewoon te zien!

      30 oktober 2017 at 11:43
      • Reply Lisa

        Ik heb het geprobeerd via safari en nu werkt het wel, dankje :)! Ziet er zo lekker uit, ga het vanavond proberen!

        30 oktober 2017 at 12:04
        • Reply Suzanne

          Super, eet smakelijk! 🙂

          30 oktober 2017 at 12:59

    reageer