Carrotcake pancakes

Mocht je nog nooit carrotcake gegeten hebben en misschien denken: jakkes, wortel? Trust me: carrot cake is heerlijk en smaakt niet overheersend naar wortel. Kijk hier voor het recept van een superlekkere worteltaart die ik eerder maakte. Ik ontving een leuk food-pakket met daarin onder andere haverdrink van Alpro en kokoswater van Rebel Kitchen. Ik bakte er vegan carrotcake pannenkoekjes mee die ook heel goed gelukt zijn: met een zoete cashew-room erover. Ideaal voor tijdens een zaterdagochtend om langzaam en relaxed de dag mee te beginnen. Ben jij ook zo dol op carrotcake?Ingrediënten
pannenkoekjes
150 gram bloem
2 tsp/15 gram bakpoeder
1 tsp kaneel
1/2 tsp nootmuskaat
1/2 tsp gemalen gember
1/2 tsp zout
180 ml. Alpro haverdrink
60 ml. maple syrup
30 ml. kokosolie, gesmolten
1 tsp vanille extract
150 gram geraspte wortel
25 gram walnoten, in kleine stukjes gehakt
(kokos)olie om in te bakken
cashew-room
80 gram cashewnoten, rauw en een een aantal uur in water geweekt
60 ml. Rebel Kitchen kokoswater
2 tbsp/30 ml. maple syrup
1 tsp vanille extract
1/2 tsp citroensap

Bereidingswijze

pannenkoeken
Meng de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, gember en zout in een kom. Meng de melk, maple syrup, kokosolie en vanille extract in een andere kom en voeg dit toe aan het bloem mengsel. Voeg de wortel en walnoten toe. Verhit wat olie in een koekenpan. Neem een 1/4/60 ml. maatcup en vul dit met beslag. Laat dit in de koekenpan glijden en herhaal tot de koekenpan vol is, bij mij pasten er 3 pannenkoekjes tegelijk in de pan. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin en ga door tot het beslag op is.
cashew-room
Meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot een glad mengsel. Serveer dit over of bij de pannenkoekjes en bestrooi eventueel met wat kaneel.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer