Carrotcake pancakes

Mocht je nog nooit carrotcake gegeten hebben en misschien denken: jakkes, wortel? Trust me: carrot cake is heerlijk en smaakt niet overheersend naar wortel. Kijk hier voor het recept van een superlekkere worteltaart die ik eerder maakte. Ik ontving een leuk food-pakket met daarin onder andere haverdrink van Alpro en kokoswater van Rebel Kitchen. Ik bakte er vegan carrotcake pannenkoekjes mee die ook heel goed gelukt zijn: met een zoete cashew-room erover. Ideaal voor tijdens een zaterdagochtend om langzaam en relaxed de dag mee te beginnen. Ben jij ook zo dol op carrotcake?Ingrediënten
pannenkoekjes

  • 150 gram bloem
  • 15 gram bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel gemalen gember
  • 1/2 theelepel zout
  • 180 ml. plantaardige melk
  • 60 ml. maple syrup
  • 30 ml. kokosolie, gesmolten
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gram geraspte wortel
  • 25 gram walnoten, in kleine stukjes gehakt
  • olie om in te bakken

cashew-room

  • 80 gram cashewnoten, rauw en een een aantal uur in water geweekt
  • 60 ml. kokoswater
  • 30 ml. maple syrup
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel  citroensap

Bereidingswijze
pannenkoeken
Meng de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, gember en zout in een kom. Meng de plantaardige melk, maple syrup, kokosolie en vanille extract in een andere kom en voeg dit toe aan het bloem mengsel. Voeg de wortel en walnoten toe. Verhit wat olie in een koekenpan. Neem een 1/4/60 ml. maatcup en vul dit met beslag. Laat dit in de koekenpan glijden en herhaal tot de koekenpan vol is, bij mij pasten er 3 pannenkoekjes tegelijk in de pan. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin en ga door tot het beslag op is.
cashew-room
Meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot een glad mengsel. Serveer dit over of bij de pannenkoekjes en bestrooi eventueel met wat kaneel.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Herma Wielinga

    Mijn eieren waren op een ik wilde toch pannenkoekjes maken. Toen vond ik dit recept. Ik had alleen volkoren meel in huis en sojamelk,maar ze zijn echt prima gelukt. Echt overheerlijk deze pannenkoekjes.
    Nou had ik toevallig zeer smaakvolle biologische worteltjes in huis, dus smaken mijn pannenkoekjes ook echt wel naar wortel, maar dat vind ik juist lekker er aan. 😅

    18 november 2023 at 08:08
  • reageer