VeganChallenge laatste loodjes

Het is er de afgelopen week niet van gekomen om elke dag bij te houden wat ik heb gegeten en gedronken. Hierbij een wat algemenere update over hoe het is gegaan, waar ik tegenaan liep en of ik op zie tegen de laatste loodjes… of juist niet?

Laatste loodjes, want de VeganChallenge is zondag alweer afgelopen! Allereerst: hoe is het gegaan sinds mijn laatste update erover? Ik kan er kort over zijn: verbazingwekkend goed. Ik heb geen enkele ‘fout’ gemaakt, heb over niets dierlijks oases gezien van verlangen… eigenlijk mis ik niets! Gek he, het voelt zo anders deze tweede keer VeganChallenge, waarvan ik me herinner specifieke zaken wel erg te missen zoals kaas en melk. Het scheelt echt veel dat ik die geliefde opgeklopte warme melk in mijn koffie nu heb weten te vervangen door het oh zo lekkere Oatly havermelk en dan de barista versie.

Buiten de deur
Ja, dat blijft een struikelblok: onderweg en onvoorbereid een dagje op pad gaan. Zoals vorige week, toen ik met Fabien een dagje naar Amsterdam ging. In de stad ging prima, we hebben allebei gesmuld van een flink gevulde pita met falafel en de heerlijkste toppings bij Maoz (oh please, kom toch terug naar Rotterdam!), maar eenmaal terug op Amsterdam Centraal voor onze overstap naar de metro was het lastig. We wilden er iets eten waar we normaal konden zitten: niet makkelijk. Uiteindelijk is het gelukt om iets vegans te vinden bij een Mexicaans restaurant: gevulde taco’s. En natuurlijk kon ik nog terugvallen op Smullers met de vegan mayo en pindasaus (hulde voor Smullers) maar ja, het is niet echt uit eten te noemen.

Maar verder
Verder gaat het me echt heel erg goed af! Nu at ik al regelmatig vegan, dat wel maar toch! Tegen de laatste loodjes zie ik dan ook niet op, bring it on! Bovenaan dit artikel en hieronder zie je een greep uit de gerechten die ik de afgelopen week heb gegeten, uiteraard allemaal vegan!

Wil je de terugblik lezen die ik schreef na mijn eerste VeganChallenge van afgelopen oktober? Klik dan hier of op de afbeelding hieronder. Heb jij ook meegedaan aan de VeganChallenge of ben je al vegan? Ik ben heel benieuwd!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Anne

    Wat fijn te horen dat het je zo goed afgaat! Ik heb inderdaad ook eerdere pogingen gedaan waar het heel moeizaam ging, maar op een gegeven moment lijkt er een knop om te gaan en gek genoeg lijkt er dan ook wel veel meer mogelijk. Alsof het makkelijker is.
    Nog wat Amsterdam CS tips: bij exki en waga mama kun je ook goed terecht! Media matic schijnt ook leuk te zijn, zit op loopafstand.

    26 april 2017 at 08:06
  • reageer