VeganChallenge dag 14, 15, 16 en 17

Zo, ik ben over de helft van de VeganChallenge inmiddels! En wat heb ik toch lekker gegeten. Wat precies, dat laat ik je hieronder zien!

Vrijdag 14 april 2017
Vandaag heb ik niet bijgehouden wat ik heb gegeten overdag. ‘s Avonds eten we aardappeltjes uit de oven met een wrap gevuld met falafel en ijsbergsla en met mosterd-dille dressing van Hela (te koop bij onder ander Albert Heijn), deze smaakt er erg lekker bij!

Zaterdag 15 april 2017
‘s Middags lunchen Fabien en ik in de stad bij Bagels and Beans. Ik ben erg benieuwd naar The Dutch Weed Burger die je hier kunt bestellen. Ik had een speciale bagel erbij verwacht en deze is er wel begrijp ik later via social media. Jammer: ik kon alleen kiezen uit de standaard bagels. Maar de burger zelf is erg lekker!

Ook drinken we wat bij Op Het Dak, dit restaurant is gevestigd aan de Schiekade bij het Hofplein hier in Rotterdam. Vanaf de zevende verdieping heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ik drink een limonade en een cappuccino met plantaardige melk. Ik bekijk de kaart en ben benieuwd: ik wil zeker terug voor de buddha bowl!

We sluiten onze middag in de stad af met een drankje bij de Stations Huiskamer in Rotterdam Centraal. Dat begint echt een favoriete hangout te worden van ons allebei: er heerst een prettige sfeer en het uitzicht is er zo leuk op de stationshal! Ik drink een lekkere chai tea latte met plantaardige melk. Voor de naar huis gaan ga ik nog even langs Starbucks: ik kreeg er onlangs een proefverpakking mee met de capsules die ze sinds kort verkopen. Die vond ik zo lekker dat ik die ook wel thuis wil. Ze zijn best prijzig (3 euro nog wat voor 10 stuks) vergeleken bij de capsules van de supermarkt die ik normaal koop, maar zo voor af en toe vind ik dit echt lekker. Ik krijg nu ook korting: bij de proefverpakking zat een kortingsbon. Lekkere bakkies voor thuis!

‘s Avonds maak ik een simpele spaghetti bolognese met vegan gehakt, groenten en tomatensaus. We eten er stokbrood bij: lekker! Als toetje maak ik banana soft serve met chocolade, hazelnoten, kokos en gepofte rijst.

Zondag 16 april 2017
Eerste Paasdag! Vandaag sta ik voornamelijk in de keuken. Ik maak onder andere een osawacake, caramelsaus van dadels en deze heerlijke samosa’s.

‘s Avonds eet ik een Turkse pizza. Ik kwam er laatst via deze website achter dat deze vegan zijn! En lekker, deze zijn absoluut voor herhaling vatbaar. Ze hoeven maar een paar minuutjes in de oven en zijn nog lekkerder wanneer je ze vult met bijvoorbeeld ijsbergsla, tomaat, komkommer en (vegan) knoflooksaus. Zalig!

Maandag 17 april 2017
Tweede Paasdag! Nadat we uitgeslapen hebben gaan Fabien en ik richting de stad. In het Maritiem Museum vindt er vandaag een verkoop plaats van spullen uit het museum. We kopen niks, maar het is leuk om er rond te kijken. Daarna wandelen we naar Dille en Kamille waar ik een stoommandje koop. Ik wil bapao broodjes maken en daarvoor heb ik die nodig! Daarna lunchen we bij The Tea Lab. Fabien neemt een sandwich met kaas en ik met hummus en zongedroogde tomaten. Erg lekker!

Daarna lopen we nog wat door de stad en koop ik twee mooie rokken bij Monki. Voordat we de tram naar huis in stappen slaan we nog wat havermelk van Oatly in, deze barista uitvoering is naar mijn weten momenteel alleen bij Jumbo te koop en nog niet bij Albert Heijn. Fabien doet niet mee aan de VeganChallenge maar vindt deze melk ook erg lekker in de koffie. Zo fijn!

‘s Avonds maak ik een recept dat ik tegenkwam op de website van Allerhande. Een heel lekker wokgerecht met mie, broccoli, vegetarische kipstukjes en cashewnoten. Het is echt heel erg lekker! Na het eten drink ik nog een glas golden milk en een plak osawaka cake met salted dadelcaramel. Die laatste komt snel online!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer