Snicker bars

Ik ben gek op candybars. Mars, Twix, Lion en vooral Snickers: heerlijke nougat/pinda/caramel omhuld door chocolade: daar kun je me ’s nachts wel voor wakker maken. Maar tijdens deze VeganChallenge laat ik deze links liggen. Zonder moeite hoor, want er zijn zat lekkere alternatieven verkrijgbaar. Maar hoe leuk is het eigenlijk om de keuken in te duiken en het zelf te maken? Deze Snicker vierkantjes zijn vegan en naar recept van Gimsel, waar je ze ook per stuk kunt kopen. En als je er dan toch bent, eet er een hapje van het buffet bij het direct naast gelegen Spirit, zo’n zalig aanbod van vega en vegan gerechten! Ik heb het recept ietsje aangepast naar wat ik in huis had, het originele recept van de Snickerts zoals ze heten kun je hier vinden.

Ingrediënten
bodem
100 gram dadels
3 theelepels cacaopoeder
1/2 theelepel vanillesuiker
mespunt zeezout
75 gram amandelen
vulling
100 gram pinda’s
4 dadels
20 ml. agavesiroop
3 eetlepels notenpasta (gekocht bij de Aldi, die is zo lekker!)
1/2 eetlepel kokosolie
mespunt zeezout
chocoladetopping
25 gram kokosolie
10 gram cacaopoeder
1 eetlepel agavesiroop

Bereidingswijze
Laat de dadels een kwartiertje weken in kokend heet water. Zo worden ze wat zachter en geeft het minder snel problemen in je keukenmachine. Maak de bodem door de dadels, vanillesuiker, cacapoeder en zeezout te mengen in de keukenmachine tot een gladde pasta. Haal deze pasta uit de keukenmachine en zet apart. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Meng het dadelmengsel met de gehakte amandelen tot een glad deeg met je handen. Druk dit in een lage schaal of taartbodem en zet apart. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan. Maak een caramel van de dadels, agavesiroop, notenpasta, kokosolie en zeezout en verdeel dit over de bodem. Meng de kokosolie, cacaopoeder en agavesiroop voor de topping in de keukenmachine tot een smeerbare pasta en verdeel dit over de vulling. Zet even in de koelkast zodat het hard wordt. Snij vervolgens in blokjes of repen. Ik vond ze nóg lekkerder met een heel klein beetje extra grof zeezout er overheen, maar dat is naar smaak!

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Anne

    My oh my, dit klinkt echt te lekker. Ik sla ‘m op Suzanne 🙂

    20 april 2017 at 12:30
  • reageer