Kokos bacon + andere plantaardige bacon varianten

Kokos bacon? Jazeker! Kokossnippers zijn ideaal om een rokerige baconsmaak op te nemen. In de oven worden ze crispy en is dan een ideale topping voor over salades, in stamppotten, voor een crunch in je sandwich of gewoon als snack! Kijk onderaan voor nog meer plantaardige bacon varianten. 

Ingrediënten

  • 75 gram kokossnippers *
  • 1 tablespoon/15 ml. sojasaus
  • 1 tablespoon/15 ml. liquid smoke **
  • 1 tablespoon/15 ml. maple syrup

* onder andere verkrijgbaar in de supermarkt zoals deze en ook bij de Tuinen kun je deze kopen

** dit is een vloeibaar goedje dat gerechten een rokerige smaak geeft. Je kunt het online kopen en in sommige natuurvoedingswinkels. Kun je er niet aan komen? Je kunt het ook vervangen door gerookt paprikapoeder of Tabasco Chipotle pepper sauce, dat je in veel supermarkten kunt kopen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat of bakblik met bakpapier. Meng de sojasaus, liquid smoke en maple syrup. Voeg de kokos toe en meng. Stort de kokos op het bakpapier en spreid uit. Bak 6 – 12 minuten, schep halverwege om. Haal uit de oven en laat een minuut of 10 staan zodat het wat harder wordt.

Nog meer plantaardige varianten van bacon?

Facon bacon – dit is wat mij betreft de áller áller beste vervanger voor bacon strips. Op basis van rijstvellen!

Tempeh bacon – op basis van tempeh en erg lekker als topping op een pizza zoals ik hier deed:

Bloemkoolpizza met tempeh bacon

of in een wrap zoals deze:

Bietentortilla met hummus en tempeh bacon

Crêpes met amandelyoghurt en blauwe bessen

Crêpes met amandelyoghurt en blauwe bessen

Voor deze eenvoudige crêpes heb je maar een paar ingrediënten nodig. Wat een heerlijk begin van de dag! ...
Ananas ijs (2 ingrediënten!)

Ananas ijs (2 ingrediënten!)

Je bent vast al bekend met bananenijs: bananen in de keukenmachine of blender, scheutje plantaardige melk erbij en voilá: heerlijk romig ijs. Maar wist je dat dit ook prima met ananas kan? Leuk om te serveren in doormidden gesneden ananas, steek er wat lepels in en zet op tafel. Een ...
Hummus van witte bonen en zongedroogde tomaten

Hummus van witte bonen en zongedroogde tomaten

Een stevige hummus op basis van witte bonen en zongedroogde tomaten. Vol smaak en binnen enkele minuten klaar!  ...
Lavash platbrood

Lavash platbrood

Lavash is een heel lekker Armeens knapperig platbrood. Ideaal om te serveren met een dip zoals hummus of baba ganoush.  ...
Chocolade pindakaas brokken met popcorn

Chocolade pindakaas brokken met popcorn

Een lekkere combinatie van chocolade, pindakaas en popcorn. Yum!  ...
Chocolade tuintjes

Chocolade tuintjes

Potjes met een tuintje van chocolade dessert, verkruimelde Oreo koekjes en een worteltje van marsepein. Hartstikke cute voor op de Paastafel!  ...
Kokos bacon + andere plantaardige bacon varianten

Kokos bacon + andere plantaardige bacon varianten

Kokos bacon? Jazeker! Kokossnippers zijn ideaal om een rokerige baconsmaak op te nemen. In de oven worden ze crispy en is dan een ideale topping voor over salades, in stamppotten, voor een crunch in je sandwich of gewoon als snack! Kijk onderaan voor nog meer plantaardige bacon varianten.  Ingrediënten 75 ...
Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

De pindakaaskoekjes die ik laatst maakte met slechts 4 ingrediënten waren zo'n succes, dat ik benieuwd was of ik met amandelpasta ook zoiets lekkers kon maken. En ja hoor: recept iets aangepast, missie gelukt! En hoe.  ...
Pindakaaskoekjes met maar 4 ingrediënten

Pindakaaskoekjes met maar 4 ingrediënten

Deze koekjes kwam ik onlangs tegen via Pinterest, je maakt ze met slechts 4 ingrediënten. Is dat nou lekker? Ik heb het geprobeerd. Het antwoord is een volmondige ja!  ...
Worteltjes van marsepein

Worteltjes van marsepein

Hoe cute zijn deze worteltjes van marsepein? Leuk om lekkernijen mee te decoreren voor Pasen zoals carrot cake!  ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer