Pindakaaskoekjes met maar 4 ingrediënten

Deze koekjes kwam ik onlangs tegen via Pinterest, je maakt ze met slechts 4 ingrediënten. Is dat nou lekker? Ik heb het geprobeerd. Het antwoord is een volmondige ja! 

Eerst dacht ik dat de koekjes finaal waren mislukt want de koekjes bleven zacht tijdens het bakken. Ik besloot ze af te laten koelen om te zien wat er gebeurde: en ja hoor, gelukkig werden ze hard. Niet keihard, niet zacht: een beetje chewy en helemaal perfect. Dus mocht je ze maken wees gewaarschuwd: laat ze eerst afkoelen én weet waar je aan begint. Het is echt heel moeilijk om hier vanaf te blijven.

Ingrediënten voor ongeveer 24 stuks
1 cup/240 gram pindakaas
1 cup/200 gram suiker
1 rijpe banaan
1 teaspoon baking soda

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten, eventueel met een mixer, bij mij ging het prima met een pollepel. Plaats kleine balletjes deeg op het bakpapier en druk iets plat. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes, want ze lopen uit tijdens het bakken. Bak de koekjes voor 8 – 10 minuten. Laat helemaal afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt. Herhaal tot het deeg op is en alle koekjes gebakken zijn.

Bron recept

TikTok ontdekkingen #33: rijstvel mochi

TikTok ontdekkingen #33: rijstvel mochi

In deze serie probeer ik hacks en recepten uit die ik op TikTok heb ontdekt. Dit keer: mochi met rijstvellen! Ik had niet zo'n hoge verwachting hiervan, maar wat pakte dit waanzinnig lekker uit. En je kunt hier volop mee variëren! ...
Lees verder
Vegan rookkaas crackers

Vegan rookkaas crackers

Oh wow, dit is toch een ontdekking! Voordat ik vegan werd maakte ik graag af en toe rookkaas crackers, ken je die? Vooral heel populair in de wereld van koolhydraatarme diëten, ik at het gewoon omdat ik het zo lekker vond. Even in de magnetron en het plakje kaas werd ...
Lees verder
Crispy sperziebonen

Crispy sperziebonen

Deze heerlijke en gezonde snack maak je in een handomdraai. En ze zijn verrassend lekker: krokante sperziebonen! De oven doet het meeste werk ...
Lees verder
Chiapudding met havermout

Chiapudding met havermout

Je bent vast al bekend met chiapudding: een mengsel van chiazaadjes en plantaardige melk, die samen in een paar uur tijd de structuur van pudding zorgen. Lekker en supergezond, maar ik heb onlangs een iets andere wijze ontdekt waar ik erg enthousiast over ben: chiapudding met havermout! Dit zorgt ook ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #31: chocolade-pindakaas rijstwafels

TikTok ontdekkingen #31: chocolade-pindakaas rijstwafels

In deze serie probeer ik hacks en recepten uit die ik op TikTok heb ontdekt. Deze keer een eenvoudige maar oh zo lekkere: een soort Snickers achtige reep gemaakt met rijstwafels, pindakaas en chocolade! ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #29: honey sriracha bagels

TikTok ontdekkingen #29: honey sriracha bagels

In deze serie probeer ik foodhacks en bijzondere combinaties op het gebied van eten en drinken die ik voorbij zag komen op TikTok. Met deze keer een bagel belegd met zoet en pittig: namelijk honing en sriracha! ...
Lees verder
Hollandse pot Nederlandse gerechten veganized veganistische plantaardige plantbased vegetarische lactosevrij versie van poffertjes

Vegan Hollandse pot #1: poffertjes

Deze nieuwe serie met typische Hollandse recepten maar dan vegan trap ik af met een heerlijk gerecht: poffertjes! Wie lust ze niet? Ik ben er echt dol op en heb een heerlijke vegan versie gemaakt. Het ei wordt vervangen door een ingrediënt dat je niet snel zou verwachten ...
Lees verder
Chocolade dadels

Chocolade dadels

Tover medjool dadels om tot heerlijke chocolaatjes! In dit artikel laat ik je drie ideetjes zien om te vullen, maar de variaties zijn eindeloos ...
Lees verder
Paaseitjes bark

Paaseitjes bark

Voor de paasdagen heb ik een heerlijk ideetje voor je: chocolade bark met paaseitjes! Bark is het Engelse woord voor schors trouwens, niet te verwarren met barf, wat een heel andere betekenis heeft. Hoe dan ook, je kunt hier volop mee variëren met wat je hebt liggen aan chocolade en ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #27: vegan honing van maïskolven

TikTok ontdekkingen #27: vegan honing van maïskolven

In deze serie probeer ik food hacks en recepten uit die ik tegenkom op TikTok. Deze keer werd mijn interesse gewekt door een filmpje van een vrouw die een pannetje water liet zien waarin de twee maïskolven zonder maïs erop liet koken. Het resultaat met een paar toevoegingen: vegan honing! ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

  • Reply Laura

    Welke pindakaas heb je hiervoor gebruikt? Heb het ooit wel met calve gemaakt en ei, maar vroeg me af of dit met 100%pindakaas ook zou lukken!

    28 februari 2018 at 09:23
    • Reply Suzanne

      Ik heb hier een mengsel van gebruikt van ‘gewone’ pindakaas en 100% pindakaas, half half. Ik denk wel dat het gaat lukken met alleen 100% pindakaas, het wordt alleen wat plakkeriger om te verwerken.

      28 februari 2018 at 13:41
  • Reply lise-lotte

    ik heb ze net zelf gemaakt ik gebruikte riet suiker met een klein beetje kristal suiker omdat ik net tekort kwam ook had ik 12 gr minder pindakaas maar ze zijn heel goed gelukt en super lekker (:

    30 juni 2019 at 16:22
  • reageer