Mueslirepen met appel

Lekkere repen met appel, havermout, pompoenpitten en gedroogd fruit. De gepofte rijst maakt de repen luchtig!

Ingrediënten
1 cup havermout
1 cup gepofte rijst (onder andere te koop in de supermarkt)
1/2 cup pompoenpitten
1/2 cup geraspte kokos
1 teaspoon kaneel
1/2 cup rozijnen
1/2 cup cranberries
1/4 cup agave of maple siroop
2 groene appels, geraspt
1/2 cup kokosolie, gesmolten

Benodigdheden
vierkant bakblik van ongeveer 20 cm. x 20 cm.
bakpapier
koekenpan

Bereidingswijze
Bekleed het bakpapier met bakpapier en laat iets over de randen hangen zodat je de inhoud straks er makkelijk uit kunt tillen. Rooster de havermout, gepofte rijst en pompoenpitten een paar minuten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Voeg de kokos en kaneel toe en rooster een paar minuten mee. Doe het mengsel in een grote kom en voeg de rozijnen en cranberries toe. Verwarm de geraspte appels met de agave of maple siroop in dezelfde koekenpan. Roer goed door en laat zachtjes koken tot het dikker begint te worden. Voeg dit toe aan het havermout mengsel samen met de gesmolten kokosolie en roer meng alles goed. Stort het mengsel in het bakblik en druk goed aan. Dek af met plastic folie en zet 4 uur in de koelkast. Snij in repen en bewaar in de koelkast.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Ilona

    Wat kan je vervangen door gepofte rijst? Dit is niet overal te koop?

    15 april 2018 at 13:02
    • Reply Suzanne

      Je kan ook gepofte quinoa gebruiken. En je zou het kunnen proberen met verkruimelde ongezouten gepofte rijstwafels.

      15 april 2018 at 13:24

    reageer