Crêpes met amandelyoghurt en blauwe bessen

Voor deze eenvoudige crêpes heb je maar een paar ingrediënten nodig. Wat een heerlijk begin van de dag!

LKKRDR weken bij Ekoplaza

Onlangs zijn de LKKRDR Weken van start gegaan bij Ekoplaza! Dat betekent onder andere extra scherpe aanbiedingen, een leuke spaaractie waar ik eerder al over vertelde en veel extra tips en artikelen op de website om voedselverspilling tegen te gaan en inspiratie om LKKRDR te eten en te leven. In samenwerking met Ekoplaza ga ik de komende weken aan de slag met recepten waar je maar 5 ingrediënten voor nodig hebt, uitgezonderd basis ingrediënten zoals olie en zout. Een leuke uitdaging die ik bij deze aftrap met deze eenvoudige crêpes gevuld met amandelyoghurt en blauwe bessen.

Eerst wat meer informatie over de twee hoofdingrediënten van dit lekkere gerecht:

Abbot Kinney’s amandelstart

De basis van dit toetje is melk, gemaakt van de biologische Siciliaanse Tuono amandelen. Met wel drie keer meer amandelen dan bij vele andere merken. Omdat deze amandelen van nature heel zoet zijn, is er geen suiker toegevoegd.

Proef blauwe bessen

Dankzij de traditionele, handmatige werkwijze is er al jaren werk voor zo’n 300 mensen in het Spaanse Andalusië. Zij leggen de best direct van de boom in het consumentenbakje. Dit zorgt voor kwaliteitscontrole aan de bron en meer werkgelegenheid.

Afdrukken

Crêpes met amandelyoghurt en blauwe bessen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng de bloem met de suiker in een kom. Schenk de amandelmelk erbij en meng met een garde tot een glad beslag. Voeg de gesmolten kokosolie toe en roer deze er goed door. Zet het beslag 10 minuten in de koelkast.
  • Smelt een beetje kokosolie in een crêpe- of koekenpan en giet een kwart van het beslag in de pan. Maak een ronddraaiende beweging zodat de hele bodem van de pan bedekt is met het beslag.
  • Bak de crêpe aan beide kanten goudbruin en herhaal tot het beslag op is.
  • Schep wat amandelyoghurt op de helft van een crêpe en verdeel er wat blauwe bessen over en vouw de crêpe tweemaal dicht.
  • Lekker met een verantwoorde chocoladesaus van gesmolten kokosolie gemengd met cacaopoeder: verdeel dit er met een vork in strepen over. Ook lekker met maple syrup of wat poedersuiker.

Notities

  • 180 gram bloem
  • 30 gram suiker
  • 240 ml. ongezoete amandelmelk
  • 30 ml. gesmolten kokosolie en extra om in te bakken
  • beker Abbot Kinney’s amandelstart amandelyoghurt
  • bakje Proef blauwe bessen

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Ekoplaza.

PB jelly bananen

PB jelly bananen

Een supersnel en lekkere tussendoortje: bananen met pindakaas en jam! Zo gemaakt en handig om in de vriezer te hebben ...
Chocoladenestjes

Chocoladenestjes

Supersnel en lekker no-bake recept voor de paasdagen! Deze chocoladenestjes met marsepeinen paaseitjes zijn supersimpel om te maken en zo feestelijk! ...
Pizzarolletjes

Pizzarolletjes

Zoek je een lekker en makkelijk hartig hapje? Maak dan deze pizzarolletjes! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig ervoor. Leuk om te maken met kinderen! ...
Vegan banketletter

Vegan banketletter

Dit is één van de meest eenvoudige recepten die er bestaan, maar het resultaat is zo smaakvol en lekker. Het brengt me terug naar vroeger, naar de spanning voor pakjesavond met warme chocolademelk en zo'n flink stuk banketletter. Nu anno 2023 maak ik 'm zelf, helemaal plantaardig met maar een ...
Vegan ijstaart

Vegan ijstaart

Werd bij jou thuis vroeger het kerstdiner ook steevast afgesloten met een flink stuk Vienetta? Dé ijstaart der ijstaarten met romig vanille ijs en knapperige chocolade, die nog altijd verkrijgbaar is maar helaas niet vegan. Geen probleem: deze versie maak je heel makkelijk zelf met slechts 4 ingrediënten en wat ...
Vegan speklapjes

Vegan speklapjes

"Waarom moet het er zo uit zien als vlees?" Het is naast "wat eet je dan wel?" één van de meest gestelde vragen die ik krijg over mijn vegan lifestyle. Het antwoord lees je in dit artikel én mijn recept voor heerlijke vegan speklapjes. Superlekker voor bij een stamppot! ...
Choco bananen met geroosterde hazelnoot

Choco bananen met geroosterde hazelnoot

Geloof het of niet, maar ik vind dit nog lekkerder dan een (uiteraard vegan) Magnum: een banaan omhuld met plantaardige melkchocolade en knapperige geroosterde hazelnoten. Makkelijk om te maken en zo lekker! ...
Chocolade fudge met hazelnoten

Chocolade fudge met hazelnoten

Supersimpele en heel lekkere fudge op basis van pure chocolade en hazelnoten. Om je vingers bij op te eten! ...
Vlaatjes (4 ingrediënten!)

Vlaatjes (4 ingrediënten!)

Geen vlaaitjes maar supersnelle vegan taartjes met plantaardige vla. Ik noem ze vlaatjes! En ze zijn zo lekker. Met slechts 4 ingrediënten en korte bereidingstijd ...
Watermeloen frietjes - TikTok ontdekkingen #37

Watermeloen frietjes – TikTok ontdekkingen #37

In deze serie probeer ik hacks uit die ik op TikTok heb gezien. Deze keer zijn de frietjes van watermeloen met aardbeiendip aan de beurt! ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star