Crêpes met amandelyoghurt en blauwe bessen

Voor deze eenvoudige crêpes heb je maar een paar ingrediënten nodig. Wat een heerlijk begin van de dag!

LKKRDR weken bij Ekoplaza

Onlangs zijn de LKKRDR Weken van start gegaan bij Ekoplaza! Dat betekent onder andere extra scherpe aanbiedingen, een leuke spaaractie waar ik eerder al over vertelde en veel extra tips en artikelen op de website om voedselverspilling tegen te gaan en inspiratie om LKKRDR te eten en te leven. In samenwerking met Ekoplaza ga ik de komende weken aan de slag met recepten waar je maar 5 ingrediënten voor nodig hebt, uitgezonderd basis ingrediënten zoals olie en zout. Een leuke uitdaging die ik bij deze aftrap met deze eenvoudige crêpes gevuld met amandelyoghurt en blauwe bessen.

Eerst wat meer informatie over de twee hoofdingrediënten van dit lekkere gerecht:

Abbot Kinney’s amandelstart

De basis van dit toetje is melk, gemaakt van de biologische Siciliaanse Tuono amandelen. Met wel drie keer meer amandelen dan bij vele andere merken. Omdat deze amandelen van nature heel zoet zijn, is er geen suiker toegevoegd.

Proef blauwe bessen

Dankzij de traditionele, handmatige werkwijze is er al jaren werk voor zo’n 300 mensen in het Spaanse Andalusië. Zij leggen de best direct van de boom in het consumentenbakje. Dit zorgt voor kwaliteitscontrole aan de bron en meer werkgelegenheid.

Afdrukken

Crêpes met amandelyoghurt en blauwe bessen

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks

Bereidingswijze

  • Meng de bloem met de suiker in een kom. Schenk de amandelmelk erbij en meng met een garde tot een glad beslag. Voeg de gesmolten kokosolie toe en roer deze er goed door. Zet het beslag 10 minuten in de koelkast.
  • Smelt een beetje kokosolie in een crêpe- of koekenpan en giet een kwart van het beslag in de pan. Maak een ronddraaiende beweging zodat de hele bodem van de pan bedekt is met het beslag.
  • Bak de crêpe aan beide kanten goudbruin en herhaal tot het beslag op is.
  • Schep wat amandelyoghurt op de helft van een crêpe en verdeel er wat blauwe bessen over en vouw de crêpe tweemaal dicht.
  • Lekker met een verantwoorde chocoladesaus van gesmolten kokosolie gemengd met cacaopoeder: verdeel dit er met een vork in strepen over. Ook lekker met maple syrup of wat poedersuiker.

Notities

  • 180 gram bloem
  • 30 gram suiker
  • 240 ml. ongezoete amandelmelk
  • 30 ml. gesmolten kokosolie en extra om in te bakken
  • beker Abbot Kinney’s amandelstart amandelyoghurt
  • bakje Proef blauwe bessen

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Ekoplaza.

Havermout - bananen muffins

Havermout – bananen muffins

Deze muffins zijn naast tussendoortje heel geschikt als ontbijt-to-go. Ze bestaan uit slechts een handvol ingrediënten, zijn voedzaam en vullen goed en je kunt er allerlei kanten mee op qua toppings en mix-ins ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #18: pasta chips

TikTok ontdekkingen #18: pasta chips

Deze pasta chips kwam vele malen voorbij in mijn For You pagina op TikTok. Om eerlijk te zijn had ik er een hard hoofd in, zou dit echt lekker zijn? Tijd om het uit te proberen! Ik maakte het met twee soorten pasta en met twee soorten vegan kaas ...
Lees verder
Mini pizza's met plantaardige kaas

Mini pizza’s met plantaardige kaas

Deze heerlijke mini pizaatjes maak je heel eenvoudig zelf. Lekker met alleen geraspte plantaardige kaas maar je kunt ook eindeloos variëren met toppings, ik gebruikte plantaardige geraspte kaas, olijven en tomaatjes, maar wat dacht je van artisjok, champignons, kappertjes of geroosterde paprika? Ideaal om restjes mee op te maken! ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #17: pittige pinda noodles

TikTok ontdekkingen #17: pittige pinda noodles

Dat je met een paar ingrediënten iets heel lekkers kunt maken bewijst dit recept voor pittige noodles wel dat ik op TikTok tegen kwam. Heel eenvoudig om te maken en zo lekker! Ik maakte ook een gezondere versie die koolhydraatarm is ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #16: gebakken radijs

TikTok ontdekkingen #16: gebakken radijs

In deze serie probeer ik recepten en hacks uit die ik op TikTok heb gezien, waar nodig maak ik er een vegan versie van. Deze keer werd ik heel enthousiast van een TikTok filmpje van een vrouw die radijsjes bakte en beweerde dat het op gebakken aardappeltjes leek. Dat wilde ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #15: chickpea bark

TikTok ontdekkingen #15: chickpea bark

In deze serie probeer ik recepten en hacks uit die ik op TikTok heb gezien, waar nodig maak ik er een vegan versie van. In dit deel probeer ik een lekkernij genaamd chickpea bark dat bestaat uit geroosterde kikkererwten en chocolade. En is dat lekker? Jazeker! ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #14: mandarijn sorbetijs

TikTok ontdekkingen #14: mandarijn sorbetijs

In deze serie probeer ik recepten en hacks uit die ik op TikTok heb gezien, waar nodig maak ik er een vegan versie van. Deze keer is dat mandarijn sorbetijs waar je slechts één ingrediënt voor nodig hebt: mandarijn! ...
Lees verder
Crispy nozzarella Dorito bites

Crispy nozzarella Dorito bites

Afgelopen weekend kreeg ik via Instagram van iemand de tip dat er een heleboel vegan producten in het assortiment erbij waren gekomen bij Jumbo. Daarover later meer in een nieuw deel van vegan in de supermarkt, maar voor nu wil ik het hebben over één product dat ik diezelfde avond ...
Lees verder
Vegan wentelteefjes van pitabroodjes

Vegan wentelteefjes van pitabroodjes

Omdat ik wat pitabroodjes over had, nam ik een kijkje op internet voor ideetjes voor wat je er zoal mee kunt doen. Ik kwam terecht op de website van Martha Stewart en zij had een geweldig idee: maak er wentelteefjes van! Ik heb er een vegan versie van gemaakt ben ...
Lees verder
Wakuli koffie + cold brew

Wakuli koffie + cold brew

Sinds kort heb ik heel lekkere koffie ontdekt: die van Wakuli! In dit artikel vertel ik je er meer over, lees je hoe je 50% korting krijgt op jouw eerste bestelling en laat ik je zien hoe eenvoudig je een lekkere cold brew iced coffee maakt ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating