Crêpes met amandelyoghurt en blauwe bessen

Voor deze eenvoudige crêpes heb je maar een paar ingrediënten nodig. Wat een heerlijk begin van de dag!

LKKRDR weken bij Ekoplaza

Onlangs zijn de LKKRDR Weken van start gegaan bij Ekoplaza! Dat betekent onder andere extra scherpe aanbiedingen, een leuke spaaractie waar ik eerder al over vertelde en veel extra tips en artikelen op de website om voedselverspilling tegen te gaan en inspiratie om LKKRDR te eten en te leven. In samenwerking met Ekoplaza ga ik de komende weken aan de slag met recepten waar je maar 5 ingrediënten voor nodig hebt, uitgezonderd basis ingrediënten zoals olie en zout. Een leuke uitdaging die ik bij deze aftrap met deze eenvoudige crêpes gevuld met amandelyoghurt en blauwe bessen.

Eerst wat meer informatie over de twee hoofdingrediënten van dit lekkere gerecht:

Abbot Kinney’s amandelstart

De basis van dit toetje is melk, gemaakt van de biologische Siciliaanse Tuono amandelen. Met wel drie keer meer amandelen dan bij vele andere merken. Omdat deze amandelen van nature heel zoet zijn, is er geen suiker toegevoegd.

Proef blauwe bessen

Dankzij de traditionele, handmatige werkwijze is er al jaren werk voor zo’n 300 mensen in het Spaanse Andalusië. Zij leggen de best direct van de boom in het consumentenbakje. Dit zorgt voor kwaliteitscontrole aan de bron en meer werkgelegenheid.

Afdrukken

Crêpes met amandelyoghurt en blauwe bessen

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng de bloem met de suiker in een kom. Schenk de amandelmelk erbij en meng met een garde tot een glad beslag. Voeg de gesmolten kokosolie toe en roer deze er goed door. Zet het beslag 10 minuten in de koelkast.
  • Smelt een beetje kokosolie in een crêpe- of koekenpan en giet een kwart van het beslag in de pan. Maak een ronddraaiende beweging zodat de hele bodem van de pan bedekt is met het beslag.
  • Bak de crêpe aan beide kanten goudbruin en herhaal tot het beslag op is.
  • Schep wat amandelyoghurt op de helft van een crêpe en verdeel er wat blauwe bessen over en vouw de crêpe tweemaal dicht.
  • Lekker met een verantwoorde chocoladesaus van gesmolten kokosolie gemengd met cacaopoeder: verdeel dit er met een vork in strepen over. Ook lekker met maple syrup of wat poedersuiker.

Notities

  • 180 gram bloem
  • 30 gram suiker
  • 240 ml. ongezoete amandelmelk
  • 30 ml. gesmolten kokosolie en extra om in te bakken
  • beker Abbot Kinney’s amandelstart amandelyoghurt
  • bakje Proef blauwe bessen

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Ekoplaza.

Choco bananen met geroosterde hazelnoot

Choco bananen met geroosterde hazelnoot

Geloof het of niet, maar ik vind dit nog lekkerder dan een (uiteraard vegan) Magnum: een banaan omhuld met plantaardige melkchocolade en knapperige geroosterde hazelnoten. Makkelijk om te maken en zo lekker! ...
Chocolade fudge met hazelnoten

Chocolade fudge met hazelnoten

Supersimpele en heel lekkere fudge op basis van pure chocolade en hazelnoten. Om je vingers bij op te eten! ...
Vlaatjes (4 ingrediënten!)

Vlaatjes (4 ingrediënten!)

Geen vlaaitjes maar supersnelle vegan taartjes met plantaardige vla. Ik noem ze vlaatjes! En ze zijn zo lekker. Met slechts 4 ingrediënten en korte bereidingstijd ...
TikTok ontdekkingen #37: watermeloen frietjes met aardbeien dip

TikTok ontdekkingen #37: watermeloen frietjes met aardbeien dip

In deze serie probeer ik hacks uit die ik op TikTok heb gezien. Deze keer zijn de frietjes van watermeloen met aardbeien dip aan de beurt! ...
Rode linzen omelet

Rode linzen omelet

Een poosje geleden heb ik roze linzen wraps ontdekt. Die zijn zo makkelijk om te maken en zo superlekker. Het enige dat je nodig hebt zijn gedroogde rode linzen en water of groentebouillon. Even pureren, bakken als pannenkoekjes en klaar! Toen er laatst eentje wat dikker was uitgevallen bedacht ik ...
Vegan chocoladerotsjes met sinaasappelsmaak

Vegan chocoladerotsjes met sinaasappelsmaak

Zo eenvoudig maar zo lekker: pindarotsjes! Ze zijn er in de supermarkt in vegan versie verkrijgbaar in de smaak puur van het Jumbo huismerk. Lekker, maar eerlijk? Ik vind ze vaak zo massief. Liever maak ik ze zelf en dan wat platter, letterlijk makkelijker te behappen. En natuurlijk is het ...
TikTok ontdekkingen #36: croissant wafels

TikTok ontdekkingen #36: croissant wafels

In deze serie probeer ik hacks en recepten die ik op TikTok tegen kom. Deze keer probeerde ik de hack om croissantdeeg uit blik om te toveren tot wafels. Dat is zo goed gelukt en voor herhaling vatbaar! Ik maakte een hartige en zoete variant ...
vegan chocoladebol moorkoop moorkoppen

Retro vegan #18: vegan chocoladebollen – supereasy en zonder oven!

Hear me out: vegan chocoladebollen waar je geen oven voor nodig hebt, maar slechts een paar producten uit de supermarkt. Alles behalve gezond maar hey het is en blijft een gebakje natuurlijk. Mocht je net als ik veganist zijn en het water je in de mond loopt bij de herinnering ...
TikTok ontdekkingen #35: rockstar bread met slechts 4 ingrediënten

TikTok ontdekkingen #35: rockstar bread met slechts 4 ingrediënten

In deze serie probeer ik hacks en recepten die ik op TikTok tegen kom. Vaak komt er ook een stukje veganizen bij kijken, maar dit recept is van zichzelf al vegan: rockstar bread! Ik kwam het tegen op het account van een Australische dame die zo enthousiast vertelde over dit ...
TikTok ontdekkingen #33: rijstvel mochi

TikTok ontdekkingen #33: rijstvel mochi

In deze serie probeer ik hacks en recepten uit die ik op TikTok heb ontdekt. Dit keer: mochi met rijstvellen! Ik had niet zo'n hoge verwachting hiervan, maar wat pakte dit waanzinnig lekker uit. En je kunt hier volop mee variëren! ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star