Food Savers

Ken je dat? Snij je een avocado doormidden, maar heb je eigenlijk genoeg aan 1 helft. Over die andere helft doe je een plasticje, maar dat voelt dan toch niet helemaal oké. Want je wil bewust omgaan met plastic afval. En echt vers blijft het niet op die manier. Daar is iets op gevonden: Food Savers! Bij EkoPlaza kun je er momenteel voor sparen om ze voordelig aan te schaffen. Ik probeerde ze uit en vertel je in dit artikel er meer over! 

Avocado’s en citroenen

Dat is toch wel het meest gebruikte duo hier in huis dat ik nog te vaak niet helemaal op maak, omdat de helften na een poosje in de koelkast niet helemaal lekker meer zijn en uitdrogen. Ik drink vaak heet water met gember en citroen, en dan wil ik toch graag dat de citroen zo vers mogelijk is.

Food Savers

Met de producten van Food Savers blijft je voedsel langer vers en bepaar je zo plastic afval. De Food Savers zijn gemaakt van voedselveilige siliconen, zijn 100% BPA vrij, bevatten geen phthalate en kunnen in de vaatwasser. Ik zal eerlijk zeggen: ik moest even googlen wat phthalate is. Heb jij er wel eens van gehoord? Ik dus niet, en ik schrok van wat ik las. Het zijn weekmakers die allerlei nare invloeden kunnen hebben op ons lichaam en gezondheid. Vermijden dus!

Food Huggers en Bee’s Wrap

De lijn van Food Savers waarbij je voor korting kunt sparen bij EkoPlaza bevat uit twee lijnen: de Food Huggers en Bee’s Wrap. Die eerste doen precies wat hun naam verklapt: ze omhelzen je eten. Helften van avocado, groot en klein. Kiwi’s, citroenen, tomaten, limoenen, ui, paprika: je kunt het hiermee veel langer vers houden! De Food Huggers zijn er in allerlei maten. Verpak je stuk groente of fruit in het passende jasje en het silicoon zorgt ervoor dat ze het vocht vasthouden waardoor het niet uitdroogt.

De Bee’s Wraps zet je in waar je normaal aluminium- of plastic folie zou gebruiken. Denk aan sandwiches of schalen met voedsel. Door de warmte van je handen vormt Bee’s Wrap zich om het te verpakken voedsel. De wraps zijn makkelijk te reinigen met koud water en eventueel wat afwasmiddel. Ze zijn alleen helaas niet geschikt voor veganisten, want gemaakt met bijenwas.

Korting

De kortingsactie loopt nog t/m 10 juli 2018. Bij iedere 10 euro aan boodschappen bij EkoPlaza ontvang je een LKKRDR spaarzegel. Wanneer je 10 spaarzegels hebt gespaard, ontvang je korting bij aankoop van een Food Saver. Vanaf € 2,00 bijbetalen heb je al een Food Saver! Lees hier meer over deze actie.

Oordeel

Ik vind deze Food Savers echt een uitkomst en zal ze vooral gebruiken voor citroenen en avocado’s. Ze nemen weinig ruimte in omdat je ze in elkaar kunt stapelen. En ik vind het handig dat ze vaatwasserbestendig zijn!

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen om te proberen. Ik ben hier niet voor betaald.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer