Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

De pindakaaskoekjes die ik laatst maakte met slechts 4 ingrediënten waren zo’n succes, dat ik benieuwd was of ik met amandelpasta ook zoiets lekkers kon maken. En ja hoor: recept iets aangepast, missie gelukt! En hoe. 

Ingrediënten voor ongeveer 9 stuks

120 gram amandelpasta
75 gram suiker
1/2 rijpe banaan
1/2  teaspoon baking soda
optioneel: grofgehakte amandelen en gesmolten pure chocolade

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten, eventueel met een mixer, bij mij ging het prima met een pollepel. Plaats kleine balletjes deeg op het bakpapier en druk iets plat. Verdeel er eventueel grofgehakte amandelen over. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes, want ze lopen uit tijdens het bakken. Bak de koekjes voor 8 – 10 minuten. Laat helemaal afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt. Herhaal tot het deeg op is en alle koekjes gebakken zijn. Doop ze eventueel voor een derde in gesmolten pure chocolade en leg ze op een vel bakpapier tot de chocolade hard is geworden.

Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

Vegan banketletter

Vegan banketletter

Dit is één van de meest eenvoudige recepten die er bestaan, maar het resultaat is zo smaakvol en lekker. Het brengt me terug naar vroeger, naar de spanning voor pakjesavond met warme chocolademelk en zo'n flink stuk banketletter. Nu anno 2023 maak ik 'm zelf, helemaal plantaardig met maar een ...
Vegan ijstaart

Vegan ijstaart

Werd bij jou thuis vroeger het kerstdiner ook steevast afgesloten met een flink stuk Vienetta? Dé ijstaart der ijstaarten met romig vanille ijs en knapperige chocolade, die nog altijd verkrijgbaar is maar helaas niet vegan. Geen probleem: deze versie maak je heel makkelijk zelf met slechts 4 ingrediënten en wat ...
Vegan speklapjes

Vegan speklapjes

"Waarom moet het er zo uit zien als vlees?" Het is naast "wat eet je dan wel?" één van de meest gestelde vragen die ik krijg over mijn vegan lifestyle. Het antwoord lees je in dit artikel én mijn recept voor heerlijke vegan speklapjes. Superlekker voor bij een stamppot! ...
Choco bananen met geroosterde hazelnoot

Choco bananen met geroosterde hazelnoot

Geloof het of niet, maar ik vind dit nog lekkerder dan een (uiteraard vegan) Magnum: een banaan omhuld met plantaardige melkchocolade en knapperige geroosterde hazelnoten. Makkelijk om te maken en zo lekker! ...
Chocolade fudge met hazelnoten

Chocolade fudge met hazelnoten

Supersimpele en heel lekkere fudge op basis van pure chocolade en hazelnoten. Om je vingers bij op te eten! ...
Vlaatjes (4 ingrediënten!)

Vlaatjes (4 ingrediënten!)

Geen vlaaitjes maar supersnelle vegan taartjes met plantaardige vla. Ik noem ze vlaatjes! En ze zijn zo lekker. Met slechts 4 ingrediënten en korte bereidingstijd ...
TikTok ontdekkingen #37: watermeloen frietjes met aardbeien dip

TikTok ontdekkingen #37: watermeloen frietjes met aardbeien dip

In deze serie probeer ik hacks uit die ik op TikTok heb gezien. Deze keer zijn de frietjes van watermeloen met aardbeien dip aan de beurt! ...
Rode linzen omelet

Rode linzen omelet

Een poosje geleden heb ik roze linzen wraps ontdekt. Die zijn zo makkelijk om te maken en zo superlekker. Het enige dat je nodig hebt zijn gedroogde rode linzen en water of groentebouillon. Even pureren, bakken als pannenkoekjes en klaar! Toen er laatst eentje wat dikker was uitgevallen bedacht ik ...
Vegan chocoladerotsjes met sinaasappelsmaak

Vegan chocoladerotsjes met sinaasappelsmaak

Zo eenvoudig maar zo lekker: pindarotsjes! Ze zijn er in de supermarkt in vegan versie verkrijgbaar in de smaak puur van het Jumbo huismerk. Lekker, maar eerlijk? Ik vind ze vaak zo massief. Liever maak ik ze zelf en dan wat platter, letterlijk makkelijker te behappen. En natuurlijk is het ...
TikTok ontdekkingen #36: croissant wafels

TikTok ontdekkingen #36: croissant wafels

In deze serie probeer ik hacks en recepten die ik op TikTok tegen kom. Deze keer probeerde ik de hack om croissantdeeg uit blik om te toveren tot wafels. Dat is zo goed gelukt en voor herhaling vatbaar! Ik maakte een hartige en zoete variant ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer