De pindakaaskoekjes die ik laatst maakte met slechts 4 ingrediënten waren zo’n succes, dat ik benieuwd was of ik met amandelpasta ook zoiets lekkers kon maken. En ja hoor: recept iets aangepast, missie gelukt! En hoe.
Ingrediënten voor ongeveer 9 stuks
120 gram amandelpasta
75 gram suiker
1/2 rijpe banaan
1/2 teaspoon baking soda
optioneel: grofgehakte amandelen en gesmolten pure chocolade
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten, eventueel met een mixer, bij mij ging het prima met een pollepel. Plaats kleine balletjes deeg op het bakpapier en druk iets plat. Verdeel er eventueel grofgehakte amandelen over. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes, want ze lopen uit tijdens het bakken. Bak de koekjes voor 8 – 10 minuten. Laat helemaal afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt. Herhaal tot het deeg op is en alle koekjes gebakken zijn. Doop ze eventueel voor een derde in gesmolten pure chocolade en leg ze op een vel bakpapier tot de chocolade hard is geworden.
geen reacties