Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

De pindakaaskoekjes die ik laatst maakte met slechts 4 ingrediënten waren zo’n succes, dat ik benieuwd was of ik met amandelpasta ook zoiets lekkers kon maken. En ja hoor: recept iets aangepast, missie gelukt! En hoe. 

Ingrediënten voor ongeveer 9 stuks

120 gram amandelpasta
75 gram suiker
1/2 rijpe banaan
1/2  teaspoon baking soda
optioneel: grofgehakte amandelen en gesmolten pure chocolade

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten, eventueel met een mixer, bij mij ging het prima met een pollepel. Plaats kleine balletjes deeg op het bakpapier en druk iets plat. Verdeel er eventueel grofgehakte amandelen over. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes, want ze lopen uit tijdens het bakken. Bak de koekjes voor 8 – 10 minuten. Laat helemaal afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt. Herhaal tot het deeg op is en alle koekjes gebakken zijn. Doop ze eventueel voor een derde in gesmolten pure chocolade en leg ze op een vel bakpapier tot de chocolade hard is geworden.

Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

Dubai pistache chocolade reep - TikTok ontdekkingen #45

Dubai pistache chocolade reep – TikTok ontdekkingen #45

Je hebt 'm vast voorbij zien komen op social media: de prachtige Dubai pistache chocolade reep. Deze reep is gemaakt met melk- en witte chocolade en is gevuld met een knapperige vulling van kadayif en pistachepasta. Ik was zo benieuwd dat ik letterlijk stad en land af ging voor de ...
Komkommersalade met rode ui en zoete chili saus

Komkommersalade met rode ui en zoete chili saus

Een heerlijke komkommersalade met mini komkommer, rode ui en sweet chili saus. Makkelijk om te maken en smaakt de dag erna nog lekkerder wanneer alle smaken de tijd hebben gekregen om in te trekken! ...
Pan con tomate - brood met tomaat

Pan con tomate – brood met tomaat

Heb je wel eens gehoord van pan con tomate? Dat is een populair gerecht dat in Spanje als ontbijt wordt gegeten. Dit is makkelijk om te te maken en zo lekker! ...
Peren room - TikTok ontdekkingen #44

Peren room – TikTok ontdekkingen #44

Wat een lekkere ontdekking: een alternatief voor yoghurt met peren en cashewnoten! Heel makkelijk om te maken! Ik maakte nog een variant met frambozen ...
PB jelly bananen

PB jelly bananen

Een supersnel en lekkere tussendoortje: bananen met pindakaas en jam! Zo gemaakt en handig om in de vriezer te hebben ...
Chocoladenestjes

Chocoladenestjes

Supersnel en lekker no-bake recept voor de paasdagen! Deze chocoladenestjes met marsepeinen paaseitjes zijn supersimpel om te maken en zo feestelijk! ...
Pizzarolletjes

Pizzarolletjes

Zoek je een lekker en makkelijk hartig hapje? Maak dan deze pizzarolletjes! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig ervoor. Leuk om te maken met kinderen! ...
Vegan banketletter

Vegan banketletter

Dit is één van de meest eenvoudige recepten die er bestaan, maar het resultaat is zo smaakvol en lekker. Het brengt me terug naar vroeger, naar de spanning voor pakjesavond met warme chocolademelk en zo'n flink stuk banketletter. Nu anno 2023 maak ik 'm zelf, helemaal plantaardig met maar een ...
Vegan ijstaart

Vegan ijstaart

Werd bij jou thuis vroeger het kerstdiner ook steevast afgesloten met een flink stuk Vienetta? Dé ijstaart der ijstaarten met romig vanille ijs en knapperige chocolade, die nog altijd verkrijgbaar is maar helaas niet vegan. Geen probleem: deze versie maak je heel makkelijk zelf met slechts 4 ingrediënten en wat ...
Choco bananen met geroosterde hazelnoot

Choco bananen met geroosterde hazelnoot

Geloof het of niet, maar ik vind dit nog lekkerder dan een (uiteraard vegan) Magnum: een banaan omhuld met plantaardige melkchocolade en knapperige geroosterde hazelnoten. Makkelijk om te maken en zo lekker! ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer