Kokos bacon? Jazeker! Kokossnippers zijn ideaal om een rokerige baconsmaak op te nemen. In de oven worden ze crispy en is dan een ideale topping voor over salades, in stamppotten, voor een crunch in je sandwich of gewoon als snack! Kijk onderaan voor nog meer plantaardige bacon varianten.
Ingrediënten
75 gram kokossnippers *
1 tablespoon/15 ml. sojasaus
1 tablespoon/15 ml. liquid smoke **
1 tablespoon/15 ml. maple syrup
* onder andere verkrijgbaar in de supermarkt zoals deze en ook bij de Tuinen kun je deze kopen
** dit is een vloeibaar goedje dat gerechten een rokerige smaak geeft. Je kunt het online kopen en in sommige natuurvoedingswinkels. Kun je er niet aan komen? Je kunt het ook vervangen door gerookt paprikapoeder of Tabasco Chipotle pepper sauce, dat je in veel supermarkten kunt kopen.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat of bakblik met bakpapier. Meng de sojasaus, liquid smoke en maple syrup. Voeg de kokos toe en meng. Stort de kokos op het bakpapier en spreid uit. Bak 6 – 12 minuten, schep halverwege om. Haal uit de oven en laat een minuut of 10 staan zodat het wat harder wordt.
Nog meer plantaardige varianten van bacon?
Facon bacon – dit is wat mij betreft de áller áller beste vervanger voor bacon strips. Op basis van rijstvellen!
Tempeh bacon – op basis van tempeh en erg lekker als topping op een pizza zoals ik hier deed:
Hierbij gaat er een nieuwe serie van start hier op Wat eet je dan wel met uitgeteste ontdekkingen en trends op het gebied van eten en drinken! Om te beginnen het koffie drankje waar je bijna niet meer omheen kunt online: Dalgona coffee ...
Deze heerlijke chocoladerotsjes zijn op basis van cornflakes. Lekker knapperig, makkelijk te maken en je kunt er volop mee variëren. Zo maakte ik een portie met geraspte kokos erdoor en de andere batch met fijngehakte amandelen ...
Weer eens wat anders dan zoet of zout: popcorn met getoaste kokos! Heel makkelijk te maken en superlekker. Het bakje op de foto komt uit Walt Disney World, waaruit ik onlangs tijdens onze vakantie daar een heerlijke Dole Whip at. Oh, the memories! ...
Deze repen zijn heel makkelijk om te maken, heel lekker en lijken op Snickers, maar dan zonder de toegevoegde suiker. Je maakt ze met slechts 4 ingrediënten! Kijk onderaan deze pagina voor nog meer lekkers dat je kunt maken met 4 (of zelfs minder!) ingrediënten ...
Deze chocolade cups met speculoos zijn een heel lekkere twist op de bekende variant met pindakaas. En ze zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken! ...
Deze kroketjes bestaan uit geraspte aardappel en komen van oorsprong uit Amerika waar ze ontzettend populair zijn. Wat mij betreft worden ze dat hier ook, want ze zijn superlekker! Ik laat je in dit artikel zien hoe je ze maakt ...
Een heerlijk ontbijtje dat goed past bij deze periode van het jaar: plantaardige yoghurt met geroosterde peer en walnoten. Makkelijk te maken en ontzettend lekker ...
Toen ik een tijd geleden voor het eerst farinata als aperitief at in een restaurant wist ik meteen dat ik het thuis ook wilde maken. Wat lekker! Ik laat je in dit artikel zien hoe je dit smakelijke kikkererwtenbrood maakt en daarbij ook twee dips die er goed bij smaken ...
Wat een leuke ontdekking: met slechts 2 ingrediënten maak je een heerlijke ijscake! Het wordt ook wel ijsbrood genoemd, hoe dan ook is dit echt de moeite om eens te maken. Ik probeerde het uit met plantaardig ijs en dat gaat prima! ...
geen reacties