Chocoladerotsjes

Deze heerlijke chocoladerotsjes zijn op basis van cornflakes. Lekker knapperig, makkelijk te maken en je kunt er volop mee variëren. Zo maakte ik een portie met geraspte kokos erdoor en de andere batch met fijngehakte amandelen.

Afdrukken

Chocoladerotsjes

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 100 gram pure chocolade
  • 35 gram cornflakes, zie notities
  • eetlepel pindakaas, dit is optioneel
  • eventuele toevoegingen zoals geraspte kokos of fijngehakte amandelen, ongeveer 35 gram per batch

Bereidingswijze

  • Smelt de chocolade en wanneer je die gebruikt de pindakaas erbij en laat het 5 minuten afkoelen.
  • Voeg de chocolade toe aan de cornflakes en eventuele toevoegingen en meng goed tot alle cornflakes bedekt zijn met chocolade.
  • Bekleed een bord of bakplaat met bakpapier.
  • Maak hoopjes van het mengsel en verdeel deze over het bakpapier.
  • Je kunt ook een siliconen vorm gebruiken, ik heb beide gedaan. Dit werkt wel wat makkelijker!
  • Zet een kwartiertje in de koelkast en haal de rotsjes voorzichtig van het bakpapier of uit de vorm.
  • Bewaar in een goed afgesloten doos of pot en bij warmere temperaturen in de koelkast.

Notities

Je kunt iedere soort cornflakes nemen die je wil, zelf kies ik deze omdat er geen toegevoegde suiker in zit.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Vegan banketletter

Vegan banketletter

Dit is één van de meest eenvoudige recepten die er bestaan, maar het resultaat is zo smaakvol en lekker. Het brengt me terug naar vroeger, naar de spanning voor pakjesavond met warme chocolademelk en zo'n flink stuk banketletter. Nu anno 2023 maak ik 'm zelf, helemaal plantaardig met maar een ...
Vegan ijstaart

Vegan ijstaart

Werd bij jou thuis vroeger het kerstdiner ook steevast afgesloten met een flink stuk Vienetta? Dé ijstaart der ijstaarten met romig vanille ijs en knapperige chocolade, die nog altijd verkrijgbaar is maar helaas niet vegan. Geen probleem: deze versie maak je heel makkelijk zelf met slechts 4 ingrediënten en wat ...
Vegan speklapjes

Vegan speklapjes

"Waarom moet het er zo uit zien als vlees?" Het is naast "wat eet je dan wel?" één van de meest gestelde vragen die ik krijg over mijn vegan lifestyle. Het antwoord lees je in dit artikel én mijn recept voor heerlijke vegan speklapjes. Superlekker voor bij een stamppot! ...
Choco bananen met geroosterde hazelnoot

Choco bananen met geroosterde hazelnoot

Geloof het of niet, maar ik vind dit nog lekkerder dan een (uiteraard vegan) Magnum: een banaan omhuld met plantaardige melkchocolade en knapperige geroosterde hazelnoten. Makkelijk om te maken en zo lekker! ...
Chocolade fudge met hazelnoten

Chocolade fudge met hazelnoten

Supersimpele en heel lekkere fudge op basis van pure chocolade en hazelnoten. Om je vingers bij op te eten! ...
Vlaatjes (4 ingrediënten!)

Vlaatjes (4 ingrediënten!)

Geen vlaaitjes maar supersnelle vegan taartjes met plantaardige vla. Ik noem ze vlaatjes! En ze zijn zo lekker. Met slechts 4 ingrediënten en korte bereidingstijd ...
TikTok ontdekkingen #37: watermeloen frietjes met aardbeien dip

TikTok ontdekkingen #37: watermeloen frietjes met aardbeien dip

In deze serie probeer ik hacks uit die ik op TikTok heb gezien. Deze keer zijn de frietjes van watermeloen met aardbeien dip aan de beurt! ...
Rode linzen omelet

Rode linzen omelet

Een poosje geleden heb ik roze linzen wraps ontdekt. Die zijn zo makkelijk om te maken en zo superlekker. Het enige dat je nodig hebt zijn gedroogde rode linzen en water of groentebouillon. Even pureren, bakken als pannenkoekjes en klaar! Toen er laatst eentje wat dikker was uitgevallen bedacht ik ...
Vegan chocoladerotsjes met sinaasappelsmaak

Vegan chocoladerotsjes met sinaasappelsmaak

Zo eenvoudig maar zo lekker: pindarotsjes! Ze zijn er in de supermarkt in vegan versie verkrijgbaar in de smaak puur van het Jumbo huismerk. Lekker, maar eerlijk? Ik vind ze vaak zo massief. Liever maak ik ze zelf en dan wat platter, letterlijk makkelijker te behappen. En natuurlijk is het ...
TikTok ontdekkingen #36: croissant wafels

TikTok ontdekkingen #36: croissant wafels

In deze serie probeer ik hacks en recepten die ik op TikTok tegen kom. Deze keer probeerde ik de hack om croissantdeeg uit blik om te toveren tot wafels. Dat is zo goed gelukt en voor herhaling vatbaar! Ik maakte een hartige en zoete variant ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Lieke

    Kan dit ook met bijvoorbeeld havermout? Het klinkt echt lekker

    30 maart 2020 at 14:59
    • Reply Suzanne

      Hoe bedoel je met havermout?

      30 maart 2020 at 17:44

    reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star