Chocoladerotsjes

Deze heerlijke chocoladerotsjes zijn op basis van cornflakes. Lekker knapperig, makkelijk te maken en je kunt er volop mee variëren. Zo maakte ik een portie met geraspte kokos erdoor en de andere batch met fijngehakte amandelen.

Afdrukken

Chocoladerotsjes

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocolade
  • 35 gram cornflakes, zie notities
  • eetlepel pindakaas, dit is optioneel
  • eventuele toevoegingen zoals geraspte kokos of fijngehakte amandelen, ongeveer 35 gram per batch

Bereidingswijze

  • Smelt de chocolade en wanneer je die gebruikt de pindakaas erbij en laat het 5 minuten afkoelen.
  • Voeg de chocolade toe aan de cornflakes en eventuele toevoegingen en meng goed tot alle cornflakes bedekt zijn met chocolade.
  • Bekleed een bord of bakplaat met bakpapier.
  • Maak hoopjes van het mengsel en verdeel deze over het bakpapier.
  • Je kunt ook een siliconen vorm gebruiken, ik heb beide gedaan. Dit werkt wel wat makkelijker!
  • Zet een kwartiertje in de koelkast en haal de rotsjes voorzichtig van het bakpapier of uit de vorm.
  • Bewaar in een goed afgesloten doos of pot en bij warmere temperaturen in de koelkast.

Notities

Je kunt iedere soort cornflakes nemen die je wil, zelf kies ik deze omdat er geen toegevoegde suiker in zit.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Wakuli koffie + cold brew

Wakuli koffie + cold brew

Sinds kort heb ik heel lekkere koffie ontdekt: die van Wakuli! In dit artikel vertel ik je er meer over, lees je hoe je 50% korting krijgt op jouw eerste bestelling en laat ik je zien hoe eenvoudig je een lekkere cold brew iced coffee maakt ...
Lees verder
Retro vegan #11: cheezer

Retro vegan #11: cheezer

In de 90's ontstond er een populaire foodtrend genaamd de Cheezer. Dit broodje bestond uit een pita gevuld met jam en kaas en die deed je dan vervolgens in de oven (of broodrooster) tot de kaas gesmolten was ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #4: bagel gemaakt met maar 2 ingrediënten

TikTok ontdekkingen #4: bagel gemaakt met maar 2 ingrediënten

In deze serie probeer ik populaire food hacks en recepten uit die circuleren op TikTok. Deze keer probeerde ik de Two Ingrediënt bagel uit, die vooral populair is bij mensen die het Weight Watchers dieet volgen ...
Lees verder
plantaardige veganistische vegetarische pannenkoeken

Vegan Hollandse pannenkoeken

Pannenkoeken: wie lust ze niet? Als kind was ik er al dol op en ook nu eet ik ze graag. Met poedersuiker, jam en als veganist ook gewoon met kaas en spek, maar dan plantaardig. In dit artikel laat ik je zien hoe ik echte traditionele pannenkoeken bak. En er ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #3: paprika, roomkaas en everything but the bagel seasoning

TikTok ontdekkingen #3: paprika, roomkaas en everything but the bagel seasoning

In deze serie probeer ik populaire food hacks en recepten uit die circuleren op TikTok. Deze keer een snack die momenteel heel populair is: het bestaat uit stukken paprika gevuld met roomkaas en Everything but the bagel seasoning. Dat wilde ik wel proberen! ...
Lees verder
Vegan coquilles op 2 manieren

Vegan coquilles op 2 manieren

Onlangs heb ik een bijzondere paddenstoel ontdekt waarmee je allerlei kanten op kunt in de vegan keuken. Het leent zich qua vorm en structuur enorm voor het nabootsen van allerlei soorten vlees en vis. Als eerste maakte ik er coquilles mee! ...
Lees verder
Tofu omelet recept + video

Tofu omelet recept + video

Onlangs verscheen er bij AH een plantaardige omelet in het assortiment op basis van tofu. Zoals je in dit artikel en in deze video kon zien, vind ik die heerlijk! Ik heb nu een eigen versie gemaakt, geïnspireerd op de AH tofu omelet. En die is ook waanzinnig lekker! ...
Lees verder
Gebakken aardappelen met vegan bacon en ui

Gebakken aardappelen met vegan bacon en ui

Je moet er even de tijd voor nemen, maar dan heb je ook wat: zalige gebakken aardappelen met hartige vegan bacon en ui. Hier zul je niet snel left-overs van over houden! 🙂 ...
Lees verder
Vegan kruidenboter

Vegan kruidenboter

Zelfgemaakt smaakt het lekkerst, en dat geldt absoluut voor deze kruidenboter. Je kunt 'm helemaal naar jouw smaak maken met verschillende kruiden.  ...
Lees verder
Retro vegan #3: chocolade roomtoetje

Retro vegan #3: chocolade roomtoetje

Vroeger aten we thuis altijd een toetje na het eten. Soms een schaaltje dubbelvla of yogurt met suiker en af en toe ook iets waar ik dol op was: roomtoetjes. Je weet wel, van die plastic bekers gevuld met vanille of chocoladepudding en getopt met een laagje slagroom. Ze zijn ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Lieke

    Kan dit ook met bijvoorbeeld havermout? Het klinkt echt lekker

    30 maart 2020 at 14:59
    • Reply Suzanne

      Hoe bedoel je met havermout?

      30 maart 2020 at 17:44

    reageer