Romige penne met erwten, champignons en tomaat

Afgelopen week verschenen er een heleboel nieuwe plantaardige zuivelvervangers in de supermarkt. Bij de plantaardige roomkaas van Oatly zag ik meteen een romige pasta voor me. En dat is helemaal gelukt, wat een heerlijk resultaat!

Koud ook lekker!

Je kunt dit gerecht ook koud eten als pastasalade en er nog meer groenten naar keuze aan toevoegen zoals mais.

Afdrukken

Romige penne met erwten, champignons en tomaat

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 personen 1x
Scale

Ingrediënten

  • 200 gram penne, of pasta naar keuze
  • olie, om in te bakken
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 gram witte champignons
  • 75 gram diepvrieserwten
  • 125 gram cherrytomaatjes, in kwarten gesneden
  • 1 kuipje Oatly plantaardige haverspread tomaat & basilicum, verkrijgbaar bij AH
  • zwarte peper
  • zeezout

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking gaar.
  • Verhit wat olie in een hapjespan of wok en bak de knoflook een half minuutje.
  • Voeg de champignons toe en bak een paar minuten tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg de diepvrieserwten toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg dan de haverspread toe en roer door tot het gesmolten is.
  • Voeg de cherrytomaatjes toe en verwarm nog een minuutje mee.
  • Breng op smaak met peper en zout en serveer.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer