Afdrukken

Chocoladerotsjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 100 gram pure chocolade
  • 35 gram cornflakes, zie notities
  • eetlepel pindakaas, dit is optioneel
  • eventuele toevoegingen zoals geraspte kokos of fijngehakte amandelen, ongeveer 35 gram per batch

Bereidingswijze

  • Smelt de chocolade en wanneer je die gebruikt de pindakaas erbij en laat het 5 minuten afkoelen.
  • Voeg de chocolade toe aan de cornflakes en eventuele toevoegingen en meng goed tot alle cornflakes bedekt zijn met chocolade.
  • Bekleed een bord of bakplaat met bakpapier.
  • Maak hoopjes van het mengsel en verdeel deze over het bakpapier.
  • Je kunt ook een siliconen vorm gebruiken, ik heb beide gedaan. Dit werkt wel wat makkelijker!
  • Zet een kwartiertje in de koelkast en haal de rotsjes voorzichtig van het bakpapier of uit de vorm.
  • Bewaar in een goed afgesloten doos of pot en bij warmere temperaturen in de koelkast.

Notities

Je kunt iedere soort cornflakes nemen die je wil, zelf kies ik deze omdat er geen toegevoegde suiker in zit.