Kokos bacon + andere plantaardige bacon varianten

Kokos bacon? Jazeker! Kokossnippers zijn ideaal om een rokerige baconsmaak op te nemen. In de oven worden ze crispy en is dan een ideale topping voor over salades, in stamppotten, voor een crunch in je sandwich of gewoon als snack! Kijk onderaan voor nog meer plantaardige bacon varianten. 

Ingrediënten

  • 75 gram kokossnippers *
  • 1 tablespoon/15 ml. sojasaus
  • 1 tablespoon/15 ml. liquid smoke **
  • 1 tablespoon/15 ml. maple syrup

* onder andere verkrijgbaar in de supermarkt zoals deze en ook bij de Tuinen kun je deze kopen

** dit is een vloeibaar goedje dat gerechten een rokerige smaak geeft. Je kunt het online kopen en in sommige natuurvoedingswinkels. Kun je er niet aan komen? Je kunt het ook vervangen door gerookt paprikapoeder of Tabasco Chipotle pepper sauce, dat je in veel supermarkten kunt kopen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat of bakblik met bakpapier. Meng de sojasaus, liquid smoke en maple syrup. Voeg de kokos toe en meng. Stort de kokos op het bakpapier en spreid uit. Bak 6 – 12 minuten, schep halverwege om. Haal uit de oven en laat een minuut of 10 staan zodat het wat harder wordt.

Nog meer plantaardige varianten van bacon?

Facon bacon – dit is wat mij betreft de áller áller beste vervanger voor bacon strips. Op basis van rijstvellen!

Tempeh bacon – op basis van tempeh en erg lekker als topping op een pizza zoals ik hier deed:

Bloemkoolpizza met tempeh bacon

of in een wrap zoals deze:

Bietentortilla met hummus en tempeh bacon

Matcha latte

Matcha latte

Sinds een poosje is er geen ontkomen aan: matcha is hot. Het komt terug in steeds meer producten, van matcha koekjes tot matcha ijs en ook bij veel koffiehuizen als Starbucks kun je terecht voor een matcha latte. Eén van de Starbucks najaarsspecials is nu zelfs de citrus mint green tea ...
Mickey's kaneelkoekjes (met maar 4 ingrediënten!)

Mickey’s kaneelkoekjes (met maar 4 ingrediënten!)

Heel makkelijk om te maken met maar 4 ingrediënten, onwijs lekker en ze zien er gewoon leuk uit: kaneelkoekjes in de vorm van Mickey! Natuurlijk kun je ook een andere vorm maken als je geen Mickey uitsteker hebt, maar ik vond deze zo leuk staan! ...
Pesto rolletjes

Pesto rolletjes

Dit zijn echte crowd pleasers: hapjes die bij de meeste mensen in de smaak zullen vallen. Zet je deze rolletjes neer op een feestje zal de schaal snel leeg zijn! Geen probleem: je maakt deze in een handomdraai dus als je slim bent maak je een extra batch want heus, ...
Tortilla topping

Tortilla topping

Deze tortilla chipjes zijn ideaal als krokante topping op soepen, salades en een vega chili. Ideaal om wraps mee te gebruiken die op moeten. En het is eens wat anders dan croutons! ...
Coco choco fudge

Coco choco fudge

Deze fudge is eenvoudig te maken met maar 4 ingrediënten, vegan en gewoon ontzettend lekker ...
Bananen mummies

Bananen mummies

Nog even en het is weer Halloween: tijd voor spooky lekkernijen! Deze mummy bananen zijn in een mum van tijd klaar. 😉 En ze zijn ook nog eens vegan! ...
Vegan Parmezaanse Baas

Vegan Parmezaanse Baas

Mis je als vega(n) een lekkere schep geraspte Parmezaanse kaas over je bordje pasta? Hoeft niet langer! Maak deze plantaardige versie waar geen kaas aan te pas komt. Het ingrediënt dat dit goedje een kazige smaak geeft, is edelgistvlokken. Deze vlokken kun je kopen bij biosupers en bevatten van nature vitamine ...
Mango bubble tea

Mango bubble tea

Heb je wel eens bubble tea gedronken? Ik jaren geleden alweer voor het eerst bij een Bubble Tea bar in de stad. Het is even wennen, maar heel lekker voor af en toe! Bubble tea bestaat meestal uit een combinatie van thee, melk en/of vruchtensiroop en de typerende tapioca balletjes ...
Medjoul dadels gevuld met pindakaas en cacao

Medjoul dadels gevuld met pindakaas en cacao

De perfecte guiltfree snack! Medjoul dadels zijn rijk aan vezels, die een gunstige werking hebben op het darmstelsel. Daarnaast bevatten ze uitsluitend natuurlijke suikers die snel worden opgenomen door het lichaam. En ze zijn gewoon superlekker! ...
Vega pulled pork

Vega pulled pork

Pulled pork is een gerecht uit de Verenigde Staten, waarbij varkensvlees voor een langere tijd op lage temperatuur wordt gebraden. Door dit trage proces wordt het vlees erg mals en kan het na het koken uit elkaar getrokken worden: vandaar de naam "pulled" pork. Ik maakte een vega versie waarbij geen ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer